Black Hair

Een knot maken met kort haar

knot_maken

Een knot maken met kort haar lijkt onmogelijk, maar dat is het niet. Toen ik mijn haar had geknipt, omdat ik geen relaxer in mijn haar meer wilde, leek mijn haar veel te kort om in een staart te doen. Laat staan om er nog een mooi knotje van te maken. Maar met een beetje meer moeite lukte het toch.

Om een knot te maken met kort haar, kun je kiezen uit twee opties:

Knot maken met nep haar

Is je haar echt heel erg kort of wil je gewoon een veel grotere en vollere knot, dan kun je heel simpel nep haar aan je staart toevoegen. Je moet hiervoor wel je haar in een staart kunnen krijgen. Een tip hierbij: zorg ervoor dat je haar gestretcht is. Spuit water in je haar en daarna een leave-inconditioner (op waterbasis) om zo je krullen te rekken. Is je haar gerelaxed dan kun je deze tip natuurlijk overslaan.

Een andere slimme manier om je haar in een staart te krijgen als het kort is, is om twee staarten te maken in plaats van één. Youtuber Traeh geeft een goed voorbeeld van hoe je kort haar in een staart kunt doen en er vervolgens nep haar aan kunt toevoegen. Bekijk het filmpje hieronder:

Knot maken met je eigen haar

Voor het maken van een knot met je eigen, korte haar, is een haardonut een absolute must. Dit geeft extra volume en zorgt ook voor een hele nette knot. Haardonuts vind je in heel veel drogisterijen, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken met een sok. Is je haar erg kort? Gebruik dan voldoende water en gel(heel veel gel), om een staart te kunnen maken.

Youtuber NaturallyZoe laat zien hoe het moet. Omdat de voorkant van haar haar heel kort is, doet ze die pas later bij de staart. Wellicht dat dit ook handig is voor jou! Check:

Heb jij nog goede tips om een knot te maken met kort haar?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm