Black Hair

Een hot oil hoofdhuid behandeling

hot_oil_hoofdhuidbehandeling
Wist je dat een gezonde hoofdhuid ervoor zorgt dat je haar beter en gezonder gaat groeien? Als je veel co-washes doet of gel en andere stylingproducten gebruikt, ontstaat er heel veel ‘build up’ in zowel je haar als op je hoofdhuid. Heel vaak zijn we zo gefocused op ons haar, dat we onze hoofdhuid vergeten. Je hoofdhuid schoon en gezond houden doe je niet alleen met shampoo of met een co-wash. Zo nu en dan een hot oil behandeling va je hoofdhuid doet wonderen.

JBCO + Pepermuntolie

Voor deze hot oil behandeling gebruik je slechts twee oliën: Jamaican Black Castor Oil(JBCO) en pepermuntolie. JBCO staat bekend om een olie die het haar dikker kan maken, een droge en schilferende hoofdhuid kan verminderen en de hoofdhuid exfolieerd. Pepermunt olie voorkomt een droge hoofdhuid, stimuleert haargroei en hydrateerd het haar. Daarnaast geeft het een heerlijk tintelend gevoel op de hoofdhuid en stimuleert het de bloedsomloop. Ideale combinatie dus!
Het handigste is het om de JBCO in een fles met tuit te doen en enkele druppels pepermuntolie toe te voegen. Daarna ga je als volgt te werk:
  1. Breng de (warme)olie aan op je hoofdhuid. Maak zonodig scheidingen om het makkelijker te maken.
  2. Masseer je hoofdhuid met je vingertoppen.
  3. Laat de olie even 30 – 60 minuten intrekken.
  4. Was het haar uit met een moisturizing shampoo.

Herhaal deze behandeling 1 keer per maand. Heb je last van een extreem slechte conditie van de hoofdhuid, dan kan het ook vaker.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm