Black Hair

Een heerlijke theespoeling!

tea_rinse

Thee is niet alleen goed om te drinken, het schijnt ook goed te zijn om haargroei te stimuleren. De cafeine die in thee zit, stimuleert de haarzakjes en houdt het hormaan DHT (dihydrotestosteron) tegen. Dit is een hormoon dat onder andere verantwoordelijk is voor haaruitval. Het voordeel van een thee spoeling is dus dikker haar.

Welke thee je het beste kunt gebruiken voor de spoeling, is afhankelijk van wat je wilt bereiken:

  • Kamille Dit geeft je haar een natuurlijke glans. Je kunt ook extra citroen sap toevoegen.
  • Rozenmarijn Deze thee geeft warmte, rijkdom en diepte aan donker gekleurd haar. Rozemarijn is ook goed om de hoofdhuid te stimuleren en haarverlies te voorkomen.
  • Brandnetel Dit voorkomt en geneest haarroos en stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid. Uitstekend te gebruiken in de winter periode.
  • Sage Dit helpt de opbouw van olie op de hoofdhuid en bevordert gezond(er) haar. Gebruik deze thee spoeling na je shampoo voor drie weken.
  • Zwarte thee Deze thee heeft meer cafeïne, dus wordt aangeraden het theezakje niet te lang in het water te houden. Het voorkomt haaruitval.

tea_rinse_benefits

 

Heb je dan de juiste thee gevonden? Kies dan één van deze recepten:

Recept voor na het weaven/vlechten

Leg het theezakje in een bak waar 4 kopjes heet water in passen. Laat het theezakje erin totdat de thee wat is afgekoeld. Breng the thee aan op je haar en laat het voor een aantal minuten (5 tot 30 minuten) in je haar. Spoel de thee uit je haar en gebruik een shampoo en conditioner.

Recept om haaruitval te voorkomen

Mix zwarte thee met een beetje citroensap. Breng de thee aan op je haar, masseer de thee ook op je hoofdhuid en laat dit weer een paar minuten intrekken. Spoel je haar uit en gebruik een shampoo en conditioner.

Recept voor dun haar

Was eerst je haar met shampoo en zorg ervoor dat je haar en hoofdhuid schoon zijn. Breng een proteïne conditioner aan en spoel uit. Vervolg met een moisturizer conditioner. Spoel het haar weer uit en breng de thee aan op je haar. Zorg ervoor dat ook je hoofdhuid bedenkt wordt met de thee. Breng weer een moisturizer conditioner aan en deep condition voor 25 tot 30 minuten. Spoel vervolgens de thee en conditioner mix uit je haar en breng een leave-in conditioner aan. Laat je haar drogen (airdry of föhn).

Doe jij weleens theespoelingen?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm