Black Hair

Een heerlijke geur voor je shea boter

 

monoi3

Over de werking van shea boter als moisturizer voor haar en huid zijn miljoenen mensen super enthousiast. Ben je een shea boter gebruiker, dan weet je dat wanneer je de boter in je haar of op je huid smeert, je de geur maar voor lief moet nemen. Want -eerlijk is eerlijk – shea boter heeft van nature geen lekkere geur. Gelukkig kun je dat oplossen! Maak je eigen Whipped Shea boter, door er één van de meest heerlijk ruikende oliën aan toe te voegen: Monoï olie!

Wat is Monoï olie?

Wéér een olie die je echt moét proberen? Misschien heb je thuis al een kast vol met allerlei oliën die goed zijn voor je huid en haar. Toch is de Monoï olie eentje die zeker aan te raden is. Monoï olie is een rijke combinatie van pure kokosolie en de Tiaré bloem. Deze laatste is verantwoordelijk voor de heerlijke geur van de olie. De Tiaré bloem groeit in Tahiti en is tevens de ‘nationale bloem’ van het eiland (net zoals wij in Nederland bekend staan om de tulpen). Monoï oil wordt daar al jaren als geurolie gebruikt in verschillende cosmeticaproducten. Opvallend aan de olie is de zachtheid. Dit maakt het heerlijk om zowel in je haar als over je huid te smeren. In combinatie met de geur, is het daarom de perfecte olie om er een heerlijke body of haarboter mee te maken.

Pure Monoï olie van DB Naturals

monoi1 monoi2

De Monoï olie van DB Naturals (€16,95)  bevat 99% pure Monoï olie. Vanwege de kokosolie die erin zit, stolt de olie wanneer het onder de 22 graden is. Je zult de olie dan dus even onder de warme kraan moeten houden. De olie bevat geen parabenen of andere conserveringsmiddelen. Zo kun je de monoï olie gebruiken:

Voor je huid: je kunt er je lichaam dagelijks mee insmeren. Het is een hypoallergenen olie, die geschikt is voor alle huidtypen. Het is ook een vriendelijke olie voor de babyhuid! Voeg een aantal druppels monoï olie toe in water voordat je je baby in bad doet.

Voor je haar: Gebruik de Monoï olie dagelijks voor je haar om droog haar tegen te gaan. Je kunt de olie ook als ‘finishing touch’ gebruiken voor extra glans en heerlijk zacht haar. Een andere optie is om het als masker te gebruiken. Doe de olie dan in vochtig haar en laat het voor 10 minuten intrekken. Voor extra behandeling, kun je ook voor 10 minuten stomen. Een stoomapparaat zal hierbij uitstekend werken (lees hier de review van Megisa over de Huetiful Hair Steamer), maar je kunt ook gebruik maken van je haardroger of de hair therapy wrap. Vervolgens was je je haar uit, zoals je gewend bent.

Whipped Monoï Shea Butter

Pure shea boter kun je in vaste vorm kopen en is eigenlijk best ‘hard’ om direct in je haar of op je huid te kunnen smeren. Daarom zijn de whipped shea boters zo populair. Door de rauwe shea boter te mixen met verschillende oliën krijgt de sheaboter een zachtere structuur en wordt het smeerbaar. Door er ook een geurolie, zoals Monoï olie, aan toe te voegen krijg je ook nog eens een heerlijk ruikende haarboter.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram shea boter (te koop bij verschillende toko’s). Je kunt kiezen tussen geraffineerde shea boter of ongeraffineerde shea boter. De geraffineerde shea boter is bijna geurloos, maar schijnt vanwege het proces van raffineren ook de helende werkzaamheden te verliezen. De ongeraffineerde shea boter is gelig en heeft een hele aparte geur.
  • 100 ml Monoï olie de Tahiti van DB Naturals (via Ohmyhair.nl)

Maak je eigen whipped shea boter

  • Smelt de shea boter in een pan. Doe dit ‘marie au ban’ door een grote pan met water op vuur te doen. De shea boter doe je in een kleinere bowl die je weer in de grote pan met water plaatst. Zo smelt de shea boter.
  • Wanneer de boter bijna helemaal gesmolten is, voeg je de Monoï olie toe (zorg er natuurlijk wel voor dat de monoï oil al gesmolten is door het potje onder de warme kraan te houden). Vervolgens goed roeren en laten afkoelen.
  • Daarna gebruik je een mixer om de boter nog zachter te maken. Je zou, indien gewenst nog een olie kunnen toevoegen, zoals jojoba olie of castor olie. Na een tijdje mixen heb je een heerlijk zachte whipped shea boter die heerlijk ruikt.

Wil je graag weten op welke manieren je de shea boter kunt gebruiken? Lees dan dit artikel

Succes!

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies