Black Hair

Een haarborstel van €100. Zou jij het kopen?

mason_pearson

We besteden tientallen- tot honderden euro’s per jaar aan ons haar, maar aan een goede borstel heb je waarschijnlijk nooit meer dan 15 euro uitgegeven. Tja, waarom zou je ook. Er zijn genoeg borstels te vinden met een goede prijs- kwaliteit verhouding. Je kunt er vaak ook jaren je haar mee borstelen. Maar gewoon borstelen is niet altijd genoeg. Want de Cadillac onder de borstels is de Mason Pearson. Deze borstel kan veel meer! Alleen hangt daar wel een duur prijskaartje aan (lees: 60 tot 150 euro). Wat maakt deze borstels zo bijzonder?

  • Ten eerste zijn de Mason Pearson borstels handgemaakt. Ze staan bekend om hun vakmanschap en gaan echt tientallen jaren mee.
  • De borstels hebben een mix van varkenshaar en nylon en worden geroemd om hun super kwaliteit
  • De borstel schijnt de bloedcirculatie te stimuleren en je natuurlijke haarolie (Sebum) goed te verdelen over je haar, waardoor je haar een natuurlijke glans krijgt. mason_pearson_brush

Maar waarom is een goede haarborstel zo belangrijk? Ten eerste om natuurlijk je haar goed uit te kunnen kammen. Als je je haar niet kam, komen er klitten in en klitten zijn nog moeilijker uit het haar te kammen. Daarnaast houd het borstelen van je haar, je haar schoon. Je haarschubben houden vaak vuil en stoffen vast. Door er met de borstel langs te gaan, haal je dat weg.

Borstels van Mason Pearson zijn gemaakt van varkenshaar, nylon of een combinatie hiervan. Deze borstels zijn in staat het vocht in je haar te behouden, vuil weg te nemen de olien van je hoofdhuid te distribueren naar de uiteinden van je haar. Je kunt ze in verschillende formaten krijgen en ze gaan wel 10 tot 15 jaar mee. De duurste kost zo’n 150 euro en de goedkoopste 55 euro.

Zou jij zo’n dure borstel aanschaffen?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm