Beauty

Een droge huid. Zo kom je ervan af.

droge huid

Een droge huid kan erg schilferig zijn en zelfs jeuken. Daarnaast ziet het er vaak ook niet echt mooi uit. Gelukkig is een droge huid te voorkomen of kun je er zelfs vanaf komen. Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om een droge huid tegen te gaan.

Zonnebrandcreme

Ook al schijnt de zon niet, je huid wordt toch blootgesteld aan licht en daarmee UV stralen. Ook wij, met een getinte tot donkere huid, moeten rekening houden met de zon. Gebruik daarom dagelijks een moisturizer die je huid beschermt tegen de zon. Er moet minimaal spf 15 in je dagcrème zitten. Minder heeft geen zin.

Moisturizer

Gebruik dagelijks een moisturizer met antioxidanten en ingrediënten die ervoor zorgen dat het vocht in de huid wordt behouden en die de huid kunnen herstellen. Ook de verpakking van je moisturizer moet aan een aantal eisen voldoen. Moisturizers in potten  en moisturizers in doorzichtige verpakkingen zijn een no-go. Deze komen gemakkelijker in aanraking met licht en bacteriën. Tubes zijn daarom aan te bevelen. Probeer bijvoorbeeld deze biologische bodymilk met Tahitiaanse Gardenia. Het is rijk aan antioxidanten.

Exfolieren om de droge huid te verzorgen

Deze stap in de huidverzorging wordt vaak vergeten of zelfs helemaal overgeslagen. Exfoliëren verwijdert dode huidcellen en laat je huid weer ademen. Je kunt het maximaal 3 keer per week doen. Doe je het vaker? Dan heb je juist kans dat je huid droger wordt. Door te exfoliëren stimuleer je de bloedtoevoer naar de huid van je gezicht, waardoor de huid noodzakelijke voedingsstoffen ontvangen (bron). Een andere manier om dit te bewerkstelligen is door op een stoel te gaan zitten en je hoofd voor één minuut tussen je knieën te leggen. Als je hoofd lager is dan je hart, brengt zwaartekracht extra bloed naar je wangen. (bron).

Scrubs kan je overal wel vinden. The Body Shop heeft bijvoorbeeld een bodyscrub met Cocoaboter. Deze hydrateert een droge huid en maakt het super glad.

Natuurlijke oliën

Als laatste kun je – als je last hebt van een hele droge huid – na je moisturizer een plantaardige olie gebruiken. Dit zijn oliën die gewonnen zijn uit zaden of vruchten van planten. Deze oliën hebben een goede vochtinbrengende werking, dus werken perfect tegen een droge hoofdhuid. Voorbeelden van plantaardige oliën zijn:

Succes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm