Beauty

Een Aspirine masker tegen ingegroeide haartjes

ingegroeide_haartjes

De meeste van ons hebben er vaak genoeg last van: ingegroeide haartjes. Nu je wat vaker mouwloze tops gaat dragen en de bikini of badpak ook weer aan kan, zul je je waarschijnlijk nog meer druk maken over dit vervelende kwaaltje. Al eerder gaf ik tips over het krijgen en behouden van mooie, gladde oksels. Zo helpt het om bijvoorbeeld te waxen in plaats van te scheren, moet je de huid voldoende exfoliëren en is een natuurlijke deodorant veel beter voor de huid. Maar wat nou als er toch een hardnekkig haartje zorgt voor een niet-egale huid? Dan biedt dit masker redding!

Asperine masker

Er zijn heel wat producten te koop die je kunt gebruiken om ingegroeide haartjes te bestrijden. Een belangrijke ingrediënt in deze producten is asperine. Aspirine bevat salicylzuur. Salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid. De hoornlaag is het bovenste laagje van de huid. Salicylzuur weekt dit laagje van de huid los en bevordert de groei van gezonde huidcellen (bron). Als je last hebt van ingegroeide haartjes betekent dit dat dode huidcellen worden verwijderd en de ingegroeide haar zijn weg weer kan vinden. 

Het masker bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • 3 of 4 asperines
  • Water (voor als je een vettige huid hebt) of jojoba olie (deze plantaardige olie lijkt heel erg op je natuurlijke sebum olie en werkt goed tegen een droge tot normale huid)
  • honing (honing hydrateerd en heeft anti-bacteriële eigenschappen. In dit recept zorgt honing ervoor dat de huid vocht krijg en de zwelling van het ingegroeide haartje verminderd.

Om het masker te maken, ga ja als volgt te werk:

Doe heet water in een grote kom. Neem 1 eetlepel honing en een halve eetlepel water of jojoba olie en doe dit in een kleinere kom. Plaats de kleine kom in de grote kom met heet water zodat het mengsel vloeibaar wordt. Verbrijzel 3 of 4 asperines met een vork. Haal de kleine kom met honing en water/jojoba olie uit het hete water en voeg de asperines toe. Roer het mengsel. Als het nog steeds te dik is, kun je extra water of olie toevoegen.

Test de temperatuur van het masker en breng het aan op je ingegroeide haartjes. Voorkom dat het in je ogen komt. Laat het masker 10 minuten intrekken en verwijder het vervolgens met warm water. Gebruik dit masker één of twee keer per week. Afhankelijk van je huidtype en het aantal ingegroeide haartjes.

LET OP:

Gebruik dit masker niet als je allergisch bent voor een van de ingrediënten, als je zwanger bent of borstvoeding geeft, als je net gewaxd hebt (wacht dan 4 dagen) of als je een geïrriteerde of verbrande huid hebt.

Ik hoop dat dit masker je zal helpen. Als jij nog goede tips hebt om ingegroeide haartjes te bestrijden. Let me know!

(bron)

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm