Black Hair

Echt haar of geitenhaar?

echt_haar_geiten_haarOp BBC News las ik een stuk over de manier waarop hair extensions in China worden geproduceerd en verkocht aan klanten. Een reporter van de Engelse nieuwssite bezocht een klein Chinees dorpje waar het haar wordt verzameld en kwam daar tot de ontdekking dat niet alleen echt haar, maar ook geitenhaar wordt gebruikt voor de productie van weaves en extensions.

geitenhaar

In de grote stad Guangzhou vertelt de eigenaresse van een grote haarwinkel, dat ook zij weet dat het echte haar dat ze verkoopt niet echt is en haar Brazilian Hair gewoon Chinees haar is vermengd met synthetisch haar en geitenhaar. Om de kostprijs te verlagen, zorgt ze er zelfs voor dat haar weegschaal gunstig weegt. Ze vertelt: “It’s good business for me, but the problem is we pay more for the hair now, as living and production costs in China are higher now.We say it is Indian hair or Brazilian hair, but in fact it is normally Chinese hair or even goat hair. They never realise. This is the only way we can keep things cheap.”

Eigenlijk moest ik best wel lachen om dit stuk. Je zou het moeten lezen. Maar het is best verontrustend om te weten dat je gewoon belazerd wordt. Weaves en extensions zijn een miljarden business en we willen allemaal de laagste prijs betalen. Blijkbaar voelen de producenten zich genoodzaakt om daarom deze trucjes uit te halen. En om eerlijk te zijn, verbaast het mij niet.

Wat vind jij hiervan?

Check het hele verslag op BBC NEWS

foto: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm