box braids
Haar

Durf jij dit: Rapunzel Box Braids

Lang, langer, langst! Er komt geen einde aan de Rapunzel box braids. Het is absoluut geen ideale haarstijl. Denk maar aan het slapen met zoveel haar, op het toilet zitten zonder dat het haar in de pot valt en dan heb ik het nog niet eens over het gewicht. Yes, ik kan wel duizend en één redenen bedenken om de Rapunzel box braids trend te laten voor wat het is, maar voor wie wil opvallen, is waarschijnlijk niks te gek. En zeg eerlijk: voor één keertje is het leuk!

Celebs met rapunzel box braids

Als je de Amerikaanse celebs een beetje volgt, is het je vast niet ontgaan dat onder andere Beyoncé, Eva Marcille en Blac Chyna graag uitpakken als het om hun haar gaat. Beyoncé droeg in de videoclip van Formation box braids tot knielengte. Ook Eva en Chyna zijn de laatste tijd gespot met de lange vlechten.

 

 

?

Een bericht gedeeld door Blac Chyna (@blacchyna) op

Hoe krijg je zulke lange box braids?

Om hele lange box braids te kunnen vlechten, heb je heel lang haar nodig. En aangezien een pak Xpressions braiding hair meestal een lengte heeft van ongeveer 100 – 250 cm en je het haar vaak dubbel moet ‘vouwen’, moet je een beetje creatief zijn en zelf het haar verlengen. Daarnaast helpt het ook om de crochet braids (zonder cornrows) techniek te gebruiken voor het plaatsen van de vlechten. Youtuber Breanna Rutter laat stap voor stap zien hoe zij het haar verlengt en doormiddel van crochet braids plaatst.

Verzorging

Om eerlijk te zijn, is dit niet een haarstijl voor langer dan 2 weken. Het haar is zwaar en dat kan je natuurlijke haar beschadigen. Toch is het belangrijk om je eigen haar en de box braids goed te verzorgen. En zoveel werk is het niet. Dit kun je doen:

  • Een hairspritz: Maak je eigen hairspritz van water en olie. Meer niet. Kies daarbij voor een lichte olie die snel intrekt. Kokosolie is een goed voorbeeld, maar ook Monoi Oil zou je kunnen proberen. Daarnaast doet Jojoba olie het ook altijd goed.
  • Olie: Je kunt er ook voor kiezen alleen een olie te gebruiken. Castorolie is erg populair voor dagelijks gebruik. Liever geen zware olie? Houd het dan bij de kokosolie.

Lees hier meer tips voor de verzorging van box braids.

Succes!