Black Hair

Droge hoofdhuid? Deze 4 producten helpen je ervan af

droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid kan heel erg vervelend zijn. Zo kan het erg gaan jeuken en zorgt het voor een slechtere conditie van je haar. Gelukkig zijn er tal van manieren om ervan af te komen. Je kunt de volgende producten gebruiken om een droge hoofdhuid tegen te gaan of te voorkomen.

1. Vervang je (agressieve) shampoo voor een conditioner

Shampoo’s met onder meer SLS (Sodium Lauryl Sulphate) en ALS (Ammonium Lauryl sulphate), ‘strippen’ al het vocht uit je haar. Ook de natuurlijke haarolie. Dat is slecht, omdat je haar hierdoor na het wassen super droog en broos wordt. Niet zo handig wanneer je krullend haar hebt of juist een chemische behandeling (relaxen/kleuren) hebt ondergaan.

Vervang je shampoo daarom voor bijvoorbeeld een conditioner. Je vindt in de afro shops tegenwoordig ook co-wash conditioners, die aan de ene kant je haar schoon maken en aan de andere kant zorgen voor het behoud van voldoende moisture.

2. Gebruik tea tree oil om een droge hoofdhuid tegen te gaan

Tea Tree olie vind je bij De Tuinen. De olie koop je in een heel klein flesje waar kleine druppeltjes olie uit komt. Logisch ook, want de olie is heel erg sterk. Denk daarbij aan de werking en de geur. Tea Tree olie heeft antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen.

Gebruik enkele druppels van de olie voor je hoofdhuid en masseer het in. Of voeg de olie toe aan je conditioner.

3. Geef je haar een hot oil treatment met kokosolie

Kokosolie is de perfecte moisturizer voor je haar en hoofdhuid. Een keer per week kun je een hot oil treatment doen (totdat je geen last meer hebt van je droge hoofdhuid). Dit doe je door de olie te verwarmen en dit bijvoorbeeld na het wassen in je haar te smeren.

De olie masseer op je hoofdhuid en in je haar van wortel tot de puntjes. Doe dit in secties. Vervolgens maak je deze secties vast met een haarspeld en doe je een plastic kap op je hoofd. Laat de olie lekker inwerken voor 15-30 minuten. Daarna spoel je de olie uit je haar en gebruik je een conditioner.

Heerlijk!

4. Probeer het eens met baking soda

Baking soda schijnt ook goed te zijn om een droge hoofdhuid tegen te gaan. Het reinigt je haar op een milde wijze. Mix de baking soda in een kopje met water. Vervolgens spoel je je haar (zonder shampoo!) en breng je de baking soda aan op je haar en hoofdhuid. Daarna laat je het even intrekken en spoel je het na enkele minuten weer uit.

Baking Soda vind je in Afro shops/toko’s.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies