Black Hair

Droge hoofdhuid? 5 tips om ervan af te komen

droge hoofdhuid

Je hoofdhuid in goede conditie houden is erg belangrijk. Het bepaalt namelijk ook de gezondheid van je haar. Op een droge hoofdhuid zit niemand te wachten. Net zoals je gezicht, armen, benen en buik is het daarom belangrijk ook voldoende aandacht te besteden aan de verzorging van je hoofdhuid. Hoe zorg je ervoor dat je geen last krijgt van een droge hoofdhuid? Met deze vijf tips kom je er wel!

1. Hoofdhuid massage

Met deze methode sla je meteen twee vliegen in één klap. Een hoofdhuid massage stimuleert namelijk de haargroei, terwijl je er in combinatie met een goede olie ook je droge hoofdhuid mee kunt aanpakken. Gebruik voor de massage een olie, zoals castorolie.

2. Drink voldoende water

Eén van de geheimen om je huid (en ook je hoofdhuid) gezond te houden is door op je voeding te letten. Drink bijvoorbeeld voldoende water.

3. Hot oil treatment

Een hot oil treatment is een behandeling waarbij je verwarmde olie op je hoofdhuid en in je haar masseert. Laat dit enkele minuten tot een uur intrekken. Door de juiste oliën te gebruiken, kun je een droge hoofdhuid voorkomen en zelfs de haargroei stimuleren. Onze favoriete hot oil treatment bestaat uit een mix van Jamaican Black Castor Oil (JBCO) en Pepermuntolie. JBCO vermindert een droge en schilferende hoofdhuid. Pepermuntolie stimuleert de haargroei en hydrateert het haar.

In dit artikel lees je hoe je deze behandeling uitvoert

droge hoofdhuid hot oil treatment

4. Pas op met chemische behandelingen

Chemische behandelingen van het haar zoals een relaxer of het kleuren van je haar, verwijderen de natuurlijke haarolie. Hierdoor drogen zowel je hoofdhuid als je haar uit. Probeer het aantal chemische behandelingen daarom zoveel mogelijk te beperken. Belangrijk is dat wanneer je het toch doet, je extra aandacht besteedt aan het moisturizen van je haar en hoofdhuid.

5. Probeer tea tree olie

tea tree oil thursday plantation

Tea Tree olie vind ik zelf een hele sterke olie. Zowel qua werking als qua geur. De olie heeft antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Hierdoor is de olie multi-inzetbaar. Je hebt echt maar enkele druppels van de olie nodig (je koopt het ook in een heel klein potje) en kunt de olie toevoegen aan bijvoorbeeld je favoriete conditioner.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies