Black Hair

Dreamgirls musical | Behind the scenes

 

dreamgirls1

Van getoupeerde opsteek kapsels met veel volume, tot aan grote afro’s, over-the-top knotjes en plat geschoren haren. Bij de musical Dreamgirls wordt je niet alleen maar op muzikaal en fashion gebied meegenomen in de jaren’60 en ’70, ook de verschillende kapsels nemen je terug mee in die tijd.

Op 1 mei bezocht ik de musical, mocht ik een kijkje achter de schermen nemen en een praatje houden met de drie sterren van de musical, Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aïcha Gill! Wat een leuke, unieke kans om alles van dichtbij mee te maken.

We begonnen backstage bij DeLaMar theater waar Dreamgirls de komende drie maanden – na een succesvolle tour door het hele land- te zien is. Daar werden we meegenomen in de (zeer geordende) hectic die plaatsvindt tijdens de show. Er zijn zo’n 20 castleden die bij bijna elke scene weer een geheel nieuwe outfit aan moeten. En dat allemaal binnen een aantal seconden. Alle pruiken, kledingstukken en schoenen worden per persoon naast het podium klaargezet.

dreamgirls11 dreamgirls10

Helemaal beneden bevinden zich de kleedkamers. Daar namen we een kijkje bij de kap en grim, waar alle pruiken lagen van de cast en waar de make up werd gedaan. De Dreamgirls wisselen het meest van pruiken. Zij dragen maar liefst 9 verschillende pruiken! Deze pruiken worden door één persoon onderhouden en opgezet. Heel knap! Ook de mannen hebben pruiken op. Sommige zijn lacewigs, anderen zijn gewoon synthetische pruiken die vastzitten met klemmetjes.

dreamgirls7 dreamgirls9 dreamgirls8

Tijdens het gesprek met de Dreamgirls, vertelde Berget dat de pruiken wissels wel een van de meest stressvolle momenten zijn. In een heftige scene ging het dan ook een keertje mis met de pruik van Aïcha: “Ik voelde mijn pruik gewoon van mijn hoofd afglijden, maar op zo’n moment kon ik niets anders doen dan doorgaan”. Berget:”Ik lag helemaal in een deuk. In de scene moest zij mij aanspreken en ik dacht: wat kom jij mij vertellen met je scheve pruik hahaha”.

dreamgirls12

In die 10 minuutjes dat we met de Dreamgirls spraken, merkte ik dat zij het heel gezellig met elkaar hebben en dat bevestigde de dames ook. Birgit vertelt: “We zijn echt gezegend met een hele fijne cast. Ik had me op het ergste voorbereid, waarbij castleden elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen, maar gelukkig is dat hier niet zo. Als je je eventjes niet lekker voelt of het een dagje niet trekt, is het fijn om zo’n cast om je heen te hebben.”

Na het gesprek met Carolina, Berget en Aïcha werden we getrakteerd op een diner in het Dinerfoyer. Daarna was het tijd voor de show!

dreamgirls13 dreamgirls14

En wat was het een goede show. Ik heb echt genoten van de muziek, de prachtige stemmen en natuurlijk het verhaal. De bekende liedjes als ‘Dreamgirls’ en ‘Move’, worden in het Engels gezongen, maar er zijn ook een aantal liedjes naar het Nederlands vertaald, zoals ‘Listen’. Carolina vertelde dat dat een van haar favoriete nummers in de musical is. Voor Berget is Dreamgirls de eerste keer dat ze in een musical speelt. Dat ze kan zingen was geen twijfel over mogelijk, maar of ze kon acteren? Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. De rol van Effie White is haar op het lijf geschreven. Zelf zegt ze dat ze nooit gedacht had het zo leuk te hebben gevonden en dat het naar meer smaakt. Ook voor Aicha is Dreamgirls haar eerste musicalproductie. Ze heeft een prachtige stem en is pas 23 jaar, dus ik weet zeker dat we nog meer van haar gaan horen!

dreamgirls2 dreamgirls4 dreamgirls6 dreamgirls5

Dreamgirls de musical is te zien t/m juli in DeLaMar Theater in Amsterdam. Kijk voor meer info en tickets op www.dreamgirlsdemusical.nl

Bekijk hier nog een backstage filmpje!

*Gesponsored artikel

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm