Beauty

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils

dove_purley_pampering_nourishing_body_oils4

Ik houd van oliën! En dan voornamelijk voor in mijn haar en ’s avonds voor op mijn gezicht. Voor op mijn lichaam heb ik eigenlijk nog niet een passende olie gevonden. Vooral omdat veel oliën lang op de huid blijven liggen en niet goed intrekken. Dat heb ik bijvoorbeeld met kokosolie heel erg. Daarom was ik wel heel erg benieuwd naar deze body oils van Dove!

Olie, maar niet OILY
De nieuwe Dove Nourishing Body Oils zijn nieuwe toevoegingen aan de Dove Purely Pampering lijn, die bestaan uit douche crèmes en lotions. De oliën zijn verkrijgbaar in twee varianten: Pistache & Magnolia en Sheabutter & Vanille. Ik ben nooit zo’n fan geweest van de body lotions van Dove. Ik vind dat mijn huid er snel door uitdroogt. Misschien dat de body olie mijn huid beter hydrateert!

Dove belooft dat de oliën makkelijk aan te brengen zijn, de huid voeden en beschermen. Daarnaast trekt de olie snel in en laat het geen vettig plaklaagje achter. Ik ben benieuwd!

Sheabutter & Vanille
Ik greep als eerste naar de Sheabutter & Vanille variant. Sheabutter is heerlijk voor mijn huid en ik ben dol op de geur van vanille. Wist je bijvoorbeeld dat sheaboter vitamine A en E bevat? Het werkt ook heel goed tegen een droge huid en houdt je huid soepel en zacht. Perfect dus als je heel snel last hebt van een droge huid.

Eerst heb ik even de ingrediënten lijst bekeken:

dove_purley_pampering_nourishing_body_oils1

Het eerste ingrediënt is minerale olie. Zoals ik al vaker in reviews heb vertelt, heb ik geen problemen met deze olie. Ben je er geen fan van, dan is dit natuurlijk teleurstellend.

Deze olie is best dik als je het vergelijkt met andere oliën. Het ruikt echt heerlijk naar vanille. Het flesje ligt goed in de hand en je kunt de olie eruit knijpen. Om je hele lichaam in te smeren heb je niet veel nodig. Ondanks dat de olie wat dikkig is, is het niet vettig en trekt de olie snel de huid in. Ik was benieuwd of mijn huid niet droog zou worden gedurende de dag. Maar dat gebeurde gelukkig niet. Deze olie werkt perfect!

Pistache & Magnolia
En dan de Pistache & Magnolia. De  magnolia zit voornamelijk in de geur van deze olie. De olie zelf bestaat uit druivenpitolie(vitis vinifera seed oil), sesam olie (sesamum indicum seed oil) en pistache olie. Hierbij de ingrediënten:

dove_purley_pampering_nourishing_body_oils

Deze olie is veel dunner dan de Sheabutter & Vanille variant. Het trekt ook veel minder snel mijn huid in. Juist omdat het lichter is, heb ik het gevoel meer nodig te moeten hebben. Ik vind deze olie niet echt lekker smeren, maar in principe hydrateert het mijn huid heel goed.

Yah or Nah?
De body oils kosten €9,99 voor 150 ml. Dat is duurder dan een normale body lotion, maar ik vind het verrassend zuinig in gebruik. Als ik bodylotion gebruik, gebruik ik denk ik twee keer zoveel. Ik denk dat body oils heerlijk zijn voor onze huid. Mijn voorkeur gaat uit naar de Sheabutter & Vanille variant, omdat deze olie toch net iets dikker is, snel de huid intrekt en mijn huid niet uitdroogt. De Pistache & Magnolia vind ik iets minder. Vooral omdat het niet lekker smeert en langzamer mijn huid intrekt.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils zijn verkrijgbaar bij de drogist.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm