Black Hair

DIY || Natural Hair Updo

Met je natuurlijke krullen kun je veel verschillende haarstijlen creëren. Voor mij is Youtube wat dat betreft een grote inspiratiebron. Naar aanleiding van een filmpje besloot ik te gaan voor de natural hair updo.

Ik heb mijn haar eerst gewassen met een shampoo en conditioner. Vervolgens heb ik het droog gemaakt met een katoenen t-shirt. Klik hier om meer te lezen over deze methode.  Omdat ik bij mezelf geen invlechten kan maken (vooral niet aan de achterkant), heb k een vriendin gevraagd mij te helpen. De achterkant wordt omhoog gevlochten, terwijl de voorkant wordt getwist. In onderstaand filmpje van Youtuber Blacksyncfan kun je zien hoe de updo wordt gemaakt:


Mijn creatie

Anders dan het meisje in het filmpje gebruikte ik geen flexirods om de krullen voorin te maken, maar gewoon twists. De twists maakte ik met de curl pudding van Beautiful Textures. Ik heb er al een keer over geschreven in een eerdere post. De eerste paar dagen dat ik dit kapsel droeg, liet ik mijn haar voorin gewoon met de twists. De voor- en achterkant zagen er zo uit:

aisha_natural_hair_updo

De haren worden aan de achterkant naar elkaar toe gevlochten. De uiteindes draai ik allemaal naar boven en maak ik vast met bobby-pins. Ook om de twists op de juiste plek te krijgen, gebruik ik de bobby pins.

Na een aantal daagjes, besloot ik de twists te verwijderen. Dit is het resultaat:

natural_hair_updo_ais


natural_hair_updo_aisha

Ik heb geen hele dunne twsts gemaakt, hierdoor heb ik ook iets grovere krullen. Je zou ook mini-twists kunnen maken. De krullen van je twist out worden dan natuurlijk een stuk fijner.

Overigens is dit niet de eerste keer dat ik dit kapsel maakte.  Afgelopen juli had ik dit kapsel ook. Toen was mijn haar nog iets korter, maar het was prima te doen!

IMG_2892

 

Tips om dit kapsel mooi te houden:

  • Slaap iedere avond met een (satijnen) hoofddoek
  • Als je eerst de twists laat zitten, refresh je twists dan iedere dag. Ik doe dit altijd met een lichte olie (z0als kokosolie of de Gleau olie).
  • De lengte van je twists behouden en het krimpen voorkomen? Heel simpel: bind iedere avond voor het slapen een elastiekje om de twists.Wanneer je de twists hebt los gemaakt wil je natuurlijk ook enkele dagen kunnen genieten van de twist outs. Een paar tips:
  • Om de lengte te behouden en krimpen van het haar te voorkomen kun je ook de twist out iedere avond in een elastiekje binden. Dit is eigenlijk hetzelfde als de ananas-methode
  • Het kan voorkomen dat enkele plukjes wat pluiziger worden. Wat ik dan doe, is deze in de avond voorzien van wat water en een olie. Vervolgens twist ik deze plukjes weer. De volgende ochtend haal ik het er weer uit.
  • Omdat het ingevlochten deel aan de achterkant ongeveer 1,5 tot 2 weken goed blijft zitten, kun je er ook voor kiezen om je haar na bijvoorbeeld een weekje weer te re-twisten.

Producten die ik heb gebruikt

gleau

Gleau Nourishing Oil >>

Een mix van arganolie, tarwekiem olie en camelia zaad olie

beautiful-textures-curl-definining-pudding-400x295

Curl Control van Beautiful Textures >>

Een pudding om je krullen mooier mee te maken.

 

tangle-teezer

Tangle Teezer >>

Eén van de beste ontklitters voor je haar

 

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies