Beauty

DIY: Je wenkbrauwen threaden

threading2

Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst kennis maakte met de ‘threading’ methode om wenkbrauwen te ‘epileren’, was ik direct verkocht. Door middel van draad worden je haartjes weggetrokken en kun je de perfecte eyebrow creëren. Niet geheel pijnloos, maar zeker wel de moeite waard. En alhoewel de methode er best ingewikkeld uit ziet, kun je het ook gemakkelijk zelf doen.

Threading?

Maar eerst even terug naar het threaden zelf. Want wat is het eigenlijk? Threading is pas sinds enkele jaren erg populair geworden in Europa. De techniek, waarbij je door middel van garen haar kunt verwijderen, wordt al heel erg lang gebruikt in bijvoorbeeld Iran en India. Het draad maakt het mogelijk om – anders dan wanneer je een pincet gebruikt – meerdere haartjes in één keer te verwijderen. Veel vrouwen gebruiken deze methode ook om bijvoorbeeld het haar op de bovenlip, kin of in het gezicht te verwijderen.

Threading vs. Waxen

De wax is momenteel ook super populair. Niet alleen om haren onder je oksels te verwijderen, maar ook om je wenkbrauwen te vormen of voor een Brazilian wax. Zowel bij threading als het waxen blijven de haren ongeveer even lang weg. Mijn mening is dat het threaden net iets pijnlijker is dan het waxen van je wenkbrauwen. Bij threading voel je letterlijk hoe ieder haartje uit je huid wordt getrokken. Daarnaast ben je er gemiddeld iets langer mee bezig.Toch heeft de threading techniek voor mij twee belangrijke voordelen ten opzichte van het waxen:

  • Met het threading kan veel nauwkeuriger gewerkt worden, zodat je een mooie gevormde wenkbrauw krijgt.
  • Door te threaden verklein je de kans op een allergische reactie. Het biedt een uitkomst voor degenen met een gevoelige huid. Waxen zou namelijk huidirritatie kunnen opleveren. (Probeer dan trouwens eens de suikerwax die Megisa zelf maakte)

 

Zelf threaden

Ik weet nog dat ik voor het eerst op de stoel lag; klaar om mijn wenkbrauwen te threaden. Toen de mevrouw haar draad pakte en begon zag ik constant haar hoofd op en neer gaan. Het bleek dus dat zij met haar beide handen het draad aan twee kanten vasthield, terwijl ze het uiteinde tussen haar tanden vast hield. Door vervolgens met haar hoofd omhoog en omlaag te bewegen werden de haartjes verwijderd. In dit filmpje zie je hoe het werkt:

Maar natuurlijk is deze methode onmogelijk wanneer je je wenkbrauwen zelf wilt threaden. Daarnaast wordt deze methode, om hygiënische redenen, door sommigen afgeraden. In dit onderstaande filmpje wordt uitgelegd welke techniek je kunt gebruiken om je wenkbrauwen zelf te threaden:

 

 

Wat doe jij liever? Waxen of Threaden?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies