Black Hair

DIY: Homemade Avocado Deep Conditioner


Lekker zelf aan de slag gaan om je haar op een gezonde manier te voeden? Dan moet je deze zomer zeker eens zelf een deep conditioner maken, met als basis ingredient: de avocado. Deze vrucht is rijk aan vitamine  A en anti-oxidanten. Een geweldige moisturizer voor je haar! Probeer het eens uit op zowel je natuurlijke krullen als op chemisch behandeld haar.

Dit heb je nodig:

  • Avocado (1 hele)
  • Honing (1 lepels is voldoende)
  • Yoghurt (1-2 lepels)

Aan de slag

Je haar moet vochtig zijn om de conditioner te gebruiken. Is je haar niet heel erg vuil, dan kun je een water-only wash doen. Maak je haar vervolgens droog met een T-shirt. Verdeel je haar en masseer je conditioner – van de wortels tot de puntjes – in je haar. Ga vervolgens 15 minuten onder de droger zitten. Heb je geen droogkap? Dan kun je ook een met kokend water verwarmde handdoek om je hoofd binden. Zorg er in beide gevallen voor dat je eerst een plastic kapje over je haar plaatst. Spoel daarna je haar met lauwwarm water goed uit en laat je haar aan de lucht drogen. Je haar is heerlijk gevoed en voelt zacht aan!

Ken jij nog andere Avocado Deep Conditioners die je thuis zelf kunt maken? Deel ze met ons!

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies