DIY: Homemade Avocado Deep ConditionerLekker zelf aan de slag gaan om je haar op een gezonde manier te voeden? Dan moet je deze zomer zeker eens zelf een deep conditioner maken, met als basis ingredient: de avocado. Deze vrucht is rijk aan vitamine  A en anti-oxidanten. Een geweldige moisturizer voor je haar! Probeer het eens uit op zowel je natuurlijke krullen als op chemisch behandeld haar.
Dit heb je nodig:

 • Avocado (1 hele)
 • Honing (1 lepels is voldoende)
 • Yoghurt (1-2 lepels)

Aan de slag
Je haar moet vochtig zijn om de conditioner te gebruiken. Is je haar niet heel erg vuil, dan kun je een water-only wash doen. Maak je haar vervolgens droog met een T-shirt. Verdeel je haar en masseer je conditioner – van de wortels tot de puntjes – in je haar. Ga vervolgens 15 minuten onder de droger zitten. Heb je geen droogkap? Dan kun je ook een met kokend water verwarmde handdoek om je hoofd binden. Zorg er in beide gevallen voor dat je eerst een plastic kapje over je haar plaatst. Spoel daarna je haar met lauwwarm water goed uit en laat je haar aan de lucht drogen. Je haar is heerlijk gevoed en voelt zacht aan!
Ken jij nog andere Avocado Deep Conditioners die je thuis zelf kunt maken? Deel ze met ons!
 

6 REACTIES

 1. Dat is wel een goede van die olijfolie. Mijn haar reageerde hier NIET goed op. Ik had het net helemaal zacht gekregen door te wassen met baking soda en appelazijn. Was zo blij, mijn haar was nog nooit zo zacht en zonder klitten geweest tijdens het wassen.
  Toen wilde ik deze deepconditioner uitproberen. Ik had zoooo’n spijt. M’n haar werd heeeel erg stroef en kreeg klitten. Nu kan het ook zijn dat het een verkeerde combinatie was na het wassen met baking soda??

 2. Ik wil ook wel weten of de yoghurt vervangen kan worden met olijfolie
  Groetjes!

 3. Ik wil ook wel weten of de yoghurt vervangen kan worden door olijfolie
  Groetjes!

 4. Olijf olie kan ook in plaats van de yoghurt. Ik doe dat wel eens en maakt mn haar heerlijk zacht. Met Yoghurt werkt het ook lekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in