Fishtail braid maken
Black Hair

DIY : de perfecte fishtail braid

2 Fishtailbraid1

Hij lijkt echt verschrikkelijk moeilijk, maar het is eigenlijk een hele simpele vlecht: de fishtail braid. Of in het Nederlands: de vissengraad vlecht. Deze vlecht kun je heel gemakkelijk zelf maken en dan maakt het niet uit wat voor haartype je hebt. En zelfs met iets korter haar, staat het fantastisch.

De vissengraad vlecht maken

Zorg er eerst voor dat je haar voldoende moisture heeft. Wil je toch langer haar hebben wanneer je deze haarstijl maakt, verleng je haar dan bijvoorbeeld met extensions of maak de vlecht wanneer je boxbraids in hebt gevlochten. Zo krijg je echt een statement braid. Vervolgens verdeel je het haar in tweeën. Het is dan de bedoeling dat je van elk deel – om en om – steeds een plukje naar het andere deel brengt. Dit blijf je toen tot aan de puntjes. Deze YouTuber doet de Fishtail braid met haar natuurlijke krullen:

 

Bekijk hier ook mijn filmpje “fishtailbraid met box braids maken”. 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies