Black Hair

Mijn favoriete DIY conditioner

 

0d5f3f1a9d8790aad3bd636d34a39506

Mijn haar heeft zo nu en dan een eigen wil. In de zomer is zij mijn beste vriendin maar in de winter mijn ergste vijand. In de winter moet ik daarom extra mijn best doen om ervoor te zorgen dat mijn haar gelukkig is. Ik geef mijn haar groot gelijk, van de zon gaat iedereen stralen.

d50c45d65d04b1cd3d2a90492a6706e5

Zijn de bovenstaande punten herkenbaar? Dan heb ik een oppepper-conditioner voor jou. Deze diy conditioner bestaat uit 3 natuurlijke ingrediënten die zorgen voor gehydrateerd en sterk haar. Raad je al welke?

WAT HEB JE NODIG?

  • 250 ml kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 banaan
  • Blender of handmixer (optioneel)

VOORBEREIDING

Stap 1: Verwijder de bananenschil, snijd de banaan in kleine stukjes en plaats ze in een schaal
Stap 2: Voeg de honing en kokosolie erbij.
Stap 3: Doe de ingrediënten in een blender of gebruik een handmixer. Wanneer de mix er een beetje smeuïg uitziet is deze klaar.
Stap 4: Plaats de ingrediënten weer in de schaal.
Stap 5: Verdeel het haar in 4 stukken en breng, vanaf de haarwortel tot aan de puntjes, de conditioner aan. Dit doe je tot je hele haar gedaan is.
Stap 6: Bedek je haar met plastic folie of een cap. Ik prefereer plastic folie omdat je het haar makkelijk plat krijgt en deze goed kan indekken.

Je kan ervoor kiezen om met de conditioner te gaan slapen of na 2 uur uit te spoelen.

conditioner op haar

DE VOORDELEN

Honing is vocht inbrengend. Het heeft als eigenschap dat het vocht uit de lucht haalt. Als je het dus als masker gebruikt brengt het vocht in je haar en voorkomt het uitdroging. In combinatie met kokosolie, maak je een perfect werkende, natuurlijke conditioner voor je haar. De enzymen en voedingstoffen in honing zorgen dat dof haar weer gaat stralen, terwijl de kokosolie diep doordringt tot in de wortel van het haar. Ook biedt kokosolie bescherming tegen eiwitverlies.

Wat is jouw favoriete DIY conditioner?

beeld: pinterest