Black Hair

Dit waren de black hair trends van 2015

Het is een beetje cliché, maar het blijft leuk om lijstjes te maken aan het einde van het jaar. De tijd gaat namelijk zo snel (ook heel cliché, I know), dus fijn om te weten wat er allemaal heeft gespeeld in de black hair wereld en op MyBlackHair.nl. Daarom: een leuk lijstje van dé black hair trends van 2015

Natural: the bigger, the better

Waarschijnlijk zie je het wel om je heen: steeds meer vrouwen kiezen voor hun natuurlijke krullen. Sinds ongeveer 2009 is het een grote trend om te stoppen met relaxers en je kroeshaar te omarmen. En daarbij geldt: hoe groter de afro, hoe beter!

4c96777fdf818f8f4367c3272f0fbf37 2d201ef3caef70c4264df01fe1644dc4 2c99cc7eee01fa9ce5148194bbadeeae

Vixen Weave & Crochet Braids

Met de going natural trend is ook de interesse in nep haar gegroeid. Fijn dat er steeds nieuwe technieken op de markt komen die nep haar natuurlijker eruit laat zien. Zoals met de Vixen sew in. Die kun je gebruiken als je je haar gaat weaven en als je crochet braids in je haar doet.

De Vixen Sew-In is een weave-techniek, die je de mogelijkheid biedt om je haar in een staart te dragen, je haar in een halve staart te doen of twee vlechten in je haar te maken. Met een traditionele weave zijn dit soort kapsels onmogelijk, omdat de weave banen dan te zien zijn. De techniek is een jaar geleden bedacht door een kapster uit Atlanta. Ze vernoemde de techniek naar haar salon: 247 Vixen Life.

vixen_sew_in4

Curly to Straight kits

En dan gaan we nog even door op de natural hair trend. Want deze heeft ervoor gezorgd dat verschillende merken een natuurlijk alternatief zijn gaan bieden voor het steil maken van kroes en krullend haar. De Curly to Straight kits zijn niet aan te slepen. Ze beloven allemaal tijdelijk steil haar, zonder beschadiging van je krullen.

texturerelease avlon

Faux locs

Deze haarstijl kreeg dit jaar extra veel aandacht toen de faux locs van zangeres en actrice Zendaya Coleman volgens E! presentatie Guilliana Rancic naar olie en wiet zou ruiken. Rancic bood later haar excuses aan. Maar weer terug naar de Faux locs: ze zijn echt prachtig en bijna niet van echt te onderscheiden. Leuk als afwisseling, maar ook ideaal als je graag echt dreads wilt, maar nog niet weet of het wel iets voor jou zal zijn.

zendaya-coleman-faux-locs

Double buns

Het kind in je naar boven halen deden we in 2015 met de double buns. Hele simpel: twee knotjes of staartjes in

je haar. Hoog, laag of in het midden. Absoluut niet kinderachtig, maar juist stoer en uitdagend! Onze favorieten:

 

double_bun_c double_bun8 double_bun7 double_bun2

Eyebrows on Fleek

Mede door social media is het creëren van de perfecte wenkbrauwen populairder dan ooit. Via Instagram, Pinterest en YouTube laten duizenden vrouwen de tips, tricks en tools zien waarmee ook jij heel gemakkelijk (en nog belangrijker voor je portemonnee: helemaal zelf) je wenkbrauwen ‘on fleek’ kunt krijgen. Van technieken om je wenkbrauwen in model te krijgen (epileren, waxen of – onze favoriet – threaden) tot een stijgende populariteit van wenkbrauw make-up tools: potloden, borsteltjes, wenkbrauwpoeders en pomades. Ben je er nog niet zo handig in? Ook in 2016 zullen de perfecte wenkbrauwen populair blijven. Bekijk deze 3 manieren om je wenkbrauwen mooi te maken. 

wenkbrauw_potlood

Natuurlijk zijn er nog veel meer trends te benoemen in 2015. Dit waren voor ons de hoogtepunten. Wat was jouw signature hairstyle van 2015?

foto’s: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm