Black Hair

Dit super duidelijke filmpje vertelt je alles wat je moet weten over de porositeit van je haar

porosity test essence

Het is een veel gebruikt woord in de (natural) hair wereld: porositeit. Hoe poreus is jouw haar? En wat betekent dat voor de producten die je wel of niet zou moeten gebruiken? Met porositeit wordt bedoeld in hoeverre je haar vocht opneemt en ook hoe snel. Meet je de porositeit van je haar, dan is dit ook een indicator die aangeeft hoe beschadigd je haar is.

Porositeit van je haar testen

Is het handig om de porositeit van je haar te meten? Ja, zeker. Afhankelijk van het resultaat kun je namelijk bepalen welke producten je het beste kunt gebruiken. Je porositeit kun je gemakkelijk testen door een haarstreng in een glas met water te plaatsen. Het resultaat is als volgt te beoordelen:

  • Blijft het haar boven drijven, dan heeft het een lage porositeit. Gebruik geen producten die een lage PH waarde hebben.  
  • Blijft het haar in het midden drijven, dan heb je een  normale porositeit. Maak niet al te veel gebruik van chemische behandelingen. Dat zorgt ervoor dat de porositeit van je haar verandert.
  • Zingt je haar naar beneden, dan heeft het een hoge porositeit. Gebruik haarboters of olie.

In onderstaand filmpje (via Essence.com) wordt op een super duidelijke manier uitgelegd welke porositeit natural hair, chemisch gekleurd haar en relaxed haar heeft.

 

Heb jij de porositeit van je haar al getest?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies