Black Hair

Dit kun je doen als je haar niet snel genoeg groeit

LANGER_HAAR

Eigenlijk moet de titel zijn: dit moet je doen als je denkt dat je haar niet snel genoeg groeit. Want waarschijnlijk groeit je haar wel, maar breekt het gewoon sneller af. Daarom lijkt het alsof het niet groeit. Heel vervelend en herkenbaar voor veel vrouwen. Maar gelukkig kun je er wat aan doen!

Geef je haar wat rust

Elke keer dat je je haar kamt, vlecht, twist of in een staart doet, kun je je haar schade aanrichten. Het resultaat? Brekend haar en geen uitzicht op langer haar. Daarom moet je je haar zoveel mogelijke met rust laten. Dat kan op verschillende manieren

1. Met een long lasting hairstyle kun je heel wat schade voorkomen. Elke dag opnieuw je haar twisten voor de perfecte krul van je twist out is geen goed idee. Probeer je haarstijl voor een week te behouden door bijvoorbeeld je twists 4 dagen in te houden. Aïsha laat hier een mooie tutorial zien van een fake bun die je kunt creëren met je twist als je haar nog niet echt lang is. Deze haarstijl kun je dan een paar dagen dragen voordat je je twists eruit haalt. Het voordeel is dat je krul ook nog eens veel mooier uitkomt, aangezien de twists er langer in zitten.

twisthairstyle-fake-bun8-960x665

2. Hier hebben we het al vaker over gehad: kammen. Switch van je kam naar ‘vingerkammen’. Eén van de redenen dat we vaak veel haar verliezen is dat we zo vaak ons haar kammen. Helemaal niet nodig! Als je goed met je vingers door je haar gaat, kun je prima de knopen eruit halen. Lees hier hoe je een koning(in) wordt in het vingerkammen.

3. Stop met het ‘over verzorgen’ van je haar. Een pre-poo met olie, het haar wassen, een deep conditioner onder de droogkap en een theespoeling op 1 dag binnen een paar uur is gewoon teveel voor je haar. Kies ervoor je behandelingen te spreiden. De ene keer wel een pre poo en geen theespoeling. De andere keer alleen een co-wash. Zo heb je nog steeds een goede verzorging zonder dat je je haar teveel belast.

2. Beschermende haarstijl

Daar hebben we ‘m weer: de beschermende haarstijl. En die stijl hoeft niet altijd nep te zijn. Hier hebben we een aantal suggesties voor je om zonder nep haar toch een goede beschermende haarstijl te dragen. Kies ook uit deze haarstijlen om je haar te beschermen:

  • Pruiken
  • Weaves
  • Knotjes
  • Invlechten

3. Eet en leef gezond

Je kan de beste producten gebruiken die op markt verkrijgbaar zijn en een perfect haar routine hebben, maar zolang je ongezond blijft eten en leven, zul je geen verandering in je haargroei zien. Een gezond leefpatroon is de basis van gezond haar. Benieuwd naar de top 10 producten voor gezond haar? Lees dit artikel.

4. Haargroei trucjes

Op het internet kun je tal van trucjes en manieren vinden om de haargroei te stimuleren. Zelf probeerden wij vorig jaar de Inversion MethodEen methode waarbij je binnen één week een groei van 2,5 cm kan realiseren, door dagelijks je hoofdhuid te masseren en op de kop te hangen. Klinkt ongelofelijk, maar onze resultaten waren verassend goed. Naast deze methode is een populaire manier om haargroei te stimuleren de baggy methodHierbij wordt de focus op het gezond houden van de haarpunten gelegd. En natuurlijk kun je ook gewoon haargroei pilletjes kopen. Hairfinity is ’s werelds populairste en wordt ook gepromoot door grote sterren als Kim Kardashian. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je aan deze haargroei trucjes begint.

Dat waren alle tips om de haargroei te stimuleren. Heb jij nog toevoegingen? Deel dan in de comments!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm