Black Hair

Dit is dus dé beste manier om kokosolie voor je haar te gebruiken

kokosolie in fles

Kokosolie is één van de weinige oliën die echt diep je haar in kan penetreren. Het maakt je haar heerlijk zacht en voedt het rijkelijk. Om echt te kunnen genieten van de voordelen van kokosolie, moet je de olie wel op de juiste manier gebruiken. Hoe je dat doet? Heel simpel!

De pre-poo

Volgens een studie uit 2002, gedaan in India, werkt de kokosolie het beste wanneer je deze in je haar smeert voordat je je haar wast. Maar niet slechts enkele minuten, maar wel 14 uur voor het wassen van je haar. Zo heeft de olie voldoende tijd om diep het haar in te penetreren. De volgende ochtend was je het vervolgens uit en je hebt echt heerlijk zacht haar. Probeer het eens!

Variëren

kokosolie aubrey organics

Je kunt kokosolie ook toevoegen aan je deep conditioning behandeling. Zo ga je te werk:

  • Na het wassen van je haar verdeel je je haar in verschillende secties. Ik heb dik haar, dus het zijn er meestal minimaal 8. Maak alle secties even vast met een haarklep.
  • Begin achterin bij de eerste sectie en smeer je haar in met je conditioner. Van de wortel tot de punten. Ik heb de Aubrey Organics GB Protein conditioner gebruikt. Deze maakt je haar heerlijk zacht en kambaar.
  • Vervolgens voeg je de kokosolie aan je haar toe. Ook hier: van de wortel tot aan de punten. Wees niet te zuinig.
  • Ben je klaar? Twist het haar heel losjes en maak er een klein knotje van.
  • Doe dit vervolgens met alle secties van je haar.
  • Wanneer je klaar bent, bind je een doek om je hoofd. Laat ook voor deze behandeling de conditioner en de olie minimaal 14 uur in je haar. Slaap er desnoods een nachtje over.
  • Spoel de volgende dag je haar goed uit. Het resultaat is echt amazing en zeker het proberen waard!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies