Black Hair

Deze producten heb je nodig voor een perfecte Wash & Go

washngo2

Bij een wash & go, was je je haar, doe je er wat producten in en laat je het drogen. Het resultaat is dan vaak een gedefinieerde krullende afro. Voor veel mensen met haartype 3 werkt het prima. Heb je haartype 4, dan moet je al wat meer werk doen om de wash & go perfect te krijgen. De ‘go’ wordt dan waarschijnlijk iets langer dan je in gedachte had.

Voor zowel haartype 3 als haartype 4, heb je de volgende producten nodig:

1. Clarifying Shampoo of Moisturizing Shampoo

Afhankelijk van je haartype en hoe vuil je haar is, kun je kiezen voor een clarifying of moisturizing shampoo. Drogere haartypes hebben meer baat bij een moisturizing shampoo.

De Clarifying Shampoo is een shampoo dat alle oliën, haarproducten en vuil uit het haar haalt. Het maakt je haar echt goed schoon dus. De clarifying shampoo bevat in elk geval één van deze ingrediënten:

  • Acetic Acid(azijnzuur)
  • EDTA(afkorting van ethyleendiaminetetraazijnzuur)
  • Sodium citrate
  • Sodium laureth sulfate.

Was je haar 1 tot 2 keer met de clarifying of moisturizing shampoo. Spoel het daarna goed uit.

Onze favorieten: III Sisters of Nature Sulfate Free shampoo (Moisturizing) en Jane Carter Solutions Moisture Nourishing Shampoo (Clarifying)

2. Deep conditioner

Nadat je haar helemaal schoon is, kun je een deep conditioner gebruiken. Een deep conditioner is wat dikker en moet langer in het haar worden gehouden dan normale conditioners. Het dringt diep het haar binnen en bevat oliën die makkelijk het haar doordingen. Zoek bijvoorbeeld naar deze oliën in jouw deep conditioner: kokos, avocado, argon en olijf. Andere ingrediënten die een goede deep conditioner bevatten zijn: panthenol, gehydrolyseerd tarwe-eiwitten, en cafeïne.(bron)

Breng de conditioner pluk voor pluk aan. Je kunt tegelijkertijd je haar met je vingers kammen. Zo zorg je ervoor dat je krul mooi definieert. Was de conditioner uit met koud water. Op deze manier worden je haarschubben gesloten.

Onze favoriet: Aubrey Organics Honeysuckle Rose Moisturizing Conditioner

3. Leave-in Conditioner en Gel

Breng je favoriete leave-in conditioner aan op je haar. LET OP: je haar moet nog nat zijn, dus niet vochtig. Breng je leave-in conditioner van wortel tot punt aan. Maak het jezelf makkelijk door je haar in verschillende kleine secties in te delen.

Na de leave-in, gebruik je een gel. Ook deze breng je van wortel tot punt aan op je haar.

Onze favoriete leave-in conditioner: Jane Carter Solutions Nourishing Hair Cream

Onze favoriete Gel: III Sisters Of Nature Natural Curling Gelo

4. Airdry of Diffuser

Heb je alle producten in je haar gedaan? Dan is het tijd om het te laten drogen. Raak het haar absoluut niet aan voordat het droog is, anders krijg je weer pluizen.

Heb je niet voldoende tijd om je haar te laten drogen? Gebruik dan een diffuser. Een diffuser is een opzetstuk voor je haardroger, speciaal ontworpen om je krullen meer definitie en volume te geven. Maar het is ook heel erg handig om pluizig haar tijdens het drogen te voorkomen en werkt veel beter dan een droogkap.

Inspiratie

Wil je graag weten hoe het er precies uit kan zien op jouw haar? Bekijk dan deze YouTube filmpjes van vrouwen die de perfecte wash & go creëren.

Haartype 4

Haartype 3

foto: Pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm