Black Hair

Deze natuurlijke recepten zijn ideaal voor een hair detox

hair_detox

Ons haar wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke stoffen die in de lucht zitten, maar ook aan de haarproducten die wij gebruiken. Voor gezond haar, zul je het eens in de zoveel tijd vrij moeten maken van alle gifstoffen. Oftewel, relax voor een dagje en doe een hair detox!

Hoofdhuid detox

De oprichter van Avlon zei het al: de gezondheid van onze hoofdhuid, bepaald de gezondheid van ons haar. We zouden echt veel vaker met onze hoofdhuid bezig moeten zijn! Een hoofdhuid detox bestaat uit het exfoliëren van de huid met een masker doormiddel van massage. Het verwijderd dode huidcellen, giftige stoffen en laat je hoofdhuid weer ademenen.

Dit heb je nodig voor een hoofdhuid detox:

 • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  baking soda is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat oliën en andere productresten absorbeert uit je haar
 • 2 eetlepels olijfolie
  Olijfolie bevat antioxidanten die haarroos en een droge hoofdhuid tegen gaan. 
 • een halve theelepel kaneelpoeder
  Kaneel voorkomt schimmel en bacteriële infecties

Mix de ingrediënten in een kom. Verdeel je haar en breng de mix aan op je hoofdhuid. Masseer je hoofdhuid voor een aantal minuten. Bind een plastic kap en laat de mix intrekken. Was daarna je haar met shampoo of doe een spoeling met appelciderazijn.

(bron)

Haar detox

Na de hoofdhuid detox is een haar detox ook aan te raden. Voor dit recept is bentoniet klei een van de hoofdbestanddelen. Bentoniet is een effectieve en krachtige klei dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Er zijn verschillende typen bentoniet klei, maar de meest gebruikte zijn sodium en calcium. De klei is een uitstekende manier om je haar van gifstoffen te ontzien, doordat het sterk negatief geladen is. Het werkt als een soort magneet dat alle positief ionisch geladen substanties, zoals bacteriën en virussen, uit je haar trekt. Het fijne ervan is, dat enkel de onzuiverheden uit je haar worden onttrokken, terwijl de natuurlijke oliën in je haar blijven.

Dit heb je nodig voor een haar detox:

 • 1/2 kop bentoniet klei poeder
 • 1/2 kop aloe vera gel
 • 1/4 kop appelciderazijn
 • 1 aparte kop met appelciderazijn

Mix alles in een kom en breng de mix van wortel tot haarpunt in je haar. Bind een plastic kap en laat het voor 20 tot 30 minuten inwerken. Let op: de mix mag niet volledig uitdrogen. Spoel je haar met 1 kop appelciderazijn en wacht daarna 1 to 3 minuten. Gebruik als laatste een shampoo.

(bron)

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm