Deze natural hair lacewig lijkt net echt!

Hoe nep het haar ook is, iedere vrouw wil een zo natuurlijk mogelijk ogende lacewig. En dat geldt ook voor mij. Eigenlijk geldt het vooral voor mij, omdat ik niet perse een fan ben van pruiken. Of was. Want deze pruik van Lucienda Collection heeft mij overtuigd. Iedere vrouw moet een pruik in huis hebben :). Eerst even wat info over mijzelf. Ik ben dus niet echt een fan van pruiken, omdat het naar mijn mening heel erg nep lijkt. Ook al heb je de mooiste en meest ‘onzichtbare’ closure, ik zie het toch altijd zitten. Daarnaast vond ik het voor mijzelf nooit een fijn idee om een lacewig te dragen omdat mijn eigen haar gewoon prima is. Ik varieerde liever met nepvlechten en crochet braids.

Natural hair lacewig

De oprichter van Lucienda Collection wil met haar collectie voornamelijk stimuleren dat vrouwen hun eigen natuurlijke kroeshaar dragen. Omdat zij zelf vroeger nooit matchende pruiken kon vinden, heeft ze haar eigen natural hair collectie ontwikkeld. Het resultaat is een uitgebreide lijn met pruiken, weave haar en crochet braids voor vrouwen met krultype 3b tot 4c

Kurly Wig

Uit de hele collectie heb ik de Kurly Wig(24 inch) gekregen. Een 4×4 lace wig. Deze is echter ook verkrijgbaar in een u-part wig. Het verschilt tussen een 4×4 lace wig en een u-part wig is dit:

  • Een 4×4 lacewig is een volledige pruik met een closure van 4 x 4 inch. Closures zijn erg veelzijdig en zorgen ervoor dat je je eigen haar kunt beschermen. Daarnaast kiezen vrouwen ook vaak voor een closure omdat je er een natuurlijk ogende scheiding mee kunt maken. Als je voor een lacewig met closure kiest, hoef je niet perse je hele haar ermee te bedekken. Je kunt er ook voor kiezen om een klein deel van je eigen haar erbuiten te laten voor een nog realistischere look (zoals ik heb gedaan). Kijk wel uit met lacewigs en steil haar. Als je van jezelf krullen hebt, zul je je stijltang moeten gebruiken om het haar te kunnen matchen. En dit is juist weer heel slecht voor je haar.
  • U-part wig. Een u-part wig heeft een open U-vorm aan de bovenkant van de pruik. Je eigen natuurlijke haar kan dan over de pruik vallen. Als je je haar zo goed mogelijk laat matchen met de pruik, heb je een heel mooi resultaat!

De Kurly Wig van Lucienda Collection is perfect voor haartypes 4a en 4b. Dat zou precies bij mij moeten passen. Hieronder zie je duidelijk de mooie krul van de lacewig. lacewig - haartype 4a 4ab Je kunt ervoor kiezen om de pruik vast te naaien of juist niet. De pruik heeft twee bandjes om het strak op je hoofd te houden. Handig als je, zoals mij, ervoor kiest om de pruik niet vast te naaien, maar gewoon af en toe te dragen. De bandjes zijn dan niet genoeg om het stevig op je hoofd te houden (hoe vaak heb je wel niet filmpjes voorbij zien komen van vrouwen die hun pruik ‘verliezen’….we don’t want that!). Je kunt extra stevigheid creëren door er van de kammetjes in te naaien of door zelf met wat bobby pins de pruik nog beter vast te maken aan je haar.
lacewig

De looks

Ik heb de afgelopen weken gevarieerd met twee looks, waarbij ik gebruik heb gemaakt van de originele krul en een twist-out heb gedaan. Zoals eerder aangegeven wilde ik de pruik niet geheel over mijn hoofd doen. Ik vind het toch net wat natuurlijker als mijn eigen haar er ook wat uitkomt. Een paar centimeter van de voorkant van mijn haar heb ik daarom gevlochten en heb er een nachtje mee geslapen. De pruik verstevig ik nog met wat bobby pins.
lacewig
De vlechten heb ik eruitgehaald en voila het resultaat:
Lacewig lacewig
Een andere mooie look die ik heb gecreëerd met deze Kurly Wig is de twist-out. Kost wel wat tijd, maar het resultaat is het absoluut waard! Hiermee kreeg ik iets grotere krullen. Net als bij mijn eigen haar heb ik voor de twist-out mijn favoriete krullen cream in het haar gedaan: Cantu Moisturizing Twist & Lock Gel.  Ik krijg er zelf altijd hele gedefinieerde krullen van. Aangezien de Kurly Wig echt haar is en je het ook zo kunt behandelen, heb ik dezelfde producten voor het haar gebruikt. De achterkant van mijn haar heb ik trouwens ingevlochten, zodat de pruik zo plat mogelijk bleef zitten. lacewig Dit is het resultaat als ik de twist eruit heb gehaald: lacewig- twists Een halve staart deed ik vaak als mijn twist-out niet meer mooi was. De twist out bleef ongeveer een week mooi. Daarna gingen de krullen wat hangen en werd het haar wat pluizig. Eigenlijk hetzelfde als dat met mijn eigen haar gebeurt na een week een twist out te hebben gedragen.

Mijn ervaring

Dit was de eerste pruik voor mij. Natuurlijk weet ik wel wat ik belangrijk vind als ik voor een pruik kies, maar ik had ook nog even in een Facebook groep voor weave/lacewigs lovers gevraagd wat hun belangrijk vinden bij het kiezen van de juiste lacewig. Uit die lijst heb ik een aantal punten gekozen waarop ik de pruik zou gaan testen:

  1. Synthetisch of human hair: als je voor de meest natuurlijke look gaat, kun je het beste human hair kiezen. De Kurly Wig van Lucienda Collection is 100% echt haar. Je betaald er dan ook wat meer voor(vanaf 360 euro), maar kunt de pruik minimaal een jaar gebruiken. In mijn geval waarschijnlijk nog langer, aangezien ik het niet dagelijks draag. Daarnaast heb je met human hair ook veel meer styling opties. Ik heb het haar bijvoorbeeld getwist. Maar je kunt het ook gewoon föhnen, tangen en kleuren.
  2. Prijs/kwaliteit verhouding: Om zolang mogelijk van de pruik te kunnen genieten, is de kwaliteit natuurlijk erg belangrijk. De Kurly Wig is machine gemaakt (dus niet vastgelijmd), waardoor het al wat langer meegaat. Tijdens het uitkammen van de pruik, viel er wel haar uit. Maar niet overmatig veel. Ik heb de pruik twee keer gewassen en voornamelijk mijn vingers gebruikt om het ‘uit te kammen’. Daarnaast denk ik dat de houdbaarheid van de pruik ook afhankelijk is van hoe je ermee omgaat. Ga je het stylen? Kleuren? Tangen? Waarschijnlijk zal het haar dan steeds zwakker worden.
  3. Behoud van structuur: Na een week een twist out dragen met de lacewig, waren de twists uitgezakt en het haar begon een beetje te pluizen. Ik was benieuwd of het haar – na het wassen – weer de mooie krullen terug kreeg. En yes! Dat was elke keer weer het geval.

Ik ben heel erg tevreden met de Kurly Wig. Het is een hele investering, maar je kunt er een lange periode mee doen. Er zijn veel opties. Je kunt het haar kleuren, tangen, stijlen en twist-outs en braid-outs mee doen. De oorspronkelijke structuur blijft behouden. Naast de lacewig is de Kurly Wig ook verkrijgbaar als clip-ins, weave of frontal. Laat je goed informeren over een lacewig. Bij Lucienda Collection kan je altijd even langs de salon gaan om de pruiken eerst te passen. Zij geeft dan ook styling- en verzorgingstips!
 
Meer info en shop: www.luciendacollection.com