Black Hair

Deze haar mythes moet je snel vergeten

haar_mythes1

Er zijn van die ‘haar’ verhalen de wereld in geslopen, die gewoon echt niet waar zijn, maar waar toch iedereen in geloofd. Ken je die? Vaak zijn het dingen die je niet moet doen met je haar. En dingen waar je eigenlijk zelf helemaal geen ervaringen mee hebt, maar gewoon zomaar aanneemt. Vanaf vandaag zijn we helemaal klaar met de volgende haar mythes:

‘Black hair’ kan niet lang groeien

Een zwarte vrouw met lang haar? Dat moet zeker een weave zijn, want dat is onmogelijk! Hoe vaak hebben vrouwen met lang haar niet de vraag gekregen waar ze het haar hebben gekocht? Come on girls! Ons haar groeit dan wel minder snel dan Europees haar, toch kan het prachtig lang groeien, mits je er natuurlijk de juiste aandacht en tlc aan geeft. Deze winter dus lekker veel deep conditionen en misschien wel een beschermende haarstijl uitproberen!

Lees ook 6 Haar nieuwtjes van Dr. Syed 

Je moet je haar niet te vaak wassen

Vooral dames met relaxed haar geloven dat als het te vaak gewassen wordt, het haar niet meer mooi glad blijft zitten. Fout! Juist het water zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd blijft. Als je last hebt van droog haar na het wassen, bekijk dan de ingrediëntenlijst van je shampoo. Grote kans dat er sulfaten inzitten die het haar uitdrogen. Ga op zoek naar een sulfaatvrije shampoo of doe vaker een co-wash. Ben je natural? Ook dan geld dat schoon haar en een schone hoofdhuid bijdraagt aan de gezondheid van je haar.

Nepvlechten zorgen ervoor dat je haar sneller groeit

Je haar vlechten met synthetisch nep haar, zorgt absoluut voor bescherming van je haar. Dat betekent niet dat je haar er sneller door gaat groeien. Ook vlechten moet je goed onderhouden, wil je er de vruchten van kunnen plukken. Was het wekelijks, breng dagelijks een moisturizer aan en doe ook eens een deep conditioner.

Natural hair is gezonder dan relaxed haar

Oké, hierme gaan we misschien wel vijanden maken….maar ook dit is niet waar. Er zijn genoeg vrouwen die natural zijn en denken dat het vanzelf wel goed komt. Haar – natural of relaxed- moet verzorgd worden. En natuurlijk is een chemische behandeling slecht voor je haarstructuur, toch zijn er hele goede manieren om ook relaxed haar gezond en mooi te houden. Het begint al bij het kiezen van de juist relaxer, daarnaast moet je een goede haar routine hebben, waarbij de proteïne/moisture balans van je haar op peil blijft. Hetzelfde geld voor natural haar.

Lees ook Relaxed Hair Piramide

Je haar groeit sneller als je de puntjes knipt

Heb je last van gespleten en dode punten? Dan breken je punten veel sneller af. Zo lijkt het of je haar niet groeit, maar niets is minder waar. Je haar groeit gewoon door. Het punten van je haar zorgt ervoor dat je haarpunten weer gezond zijn en niet snel afbreken. Hierdoor lijkt het of je haar sneller groeit.

beeld: tumblr

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm