Black Hair

Deze drie populaire natuurlijke methoden kun je gebruiken om je haar lichter te maken

Heb je besloten om je haar lichter te maken en wil je dit op de meest veilige manier doen? Dan zijn het de natuurlijke kruiden die je moet gebruiken. Meestal lukt het met dit soort kruiden niet om drastische kleurveranderingen te verkrijgen. Super blond of felle kleuren zijn lastig te realiseren, vooral wanneer je van nature zwart haar hebt. Meestal zul je de behandelingen een aantal keren moeten herhalen om het gewenste effect te krijgen. Maar wat kun je gebruiken om je haar lichter te maken? Wij helpen je:

Citroen:

Citroensap

Met citroen kun je je haar op een natuurlijke manier lichter maken. Echter, vooral bij (zwart) kroeshaar gaat dit niet 1-2-3. Het zal wel een aantal tinten lichter worden. Gebruik een citruspers om de sap uit de citroen te persen. Om ervoor te zorgen dat je haar niet teveel uitdroogt voegen sommigen een olie of honing toe aan het sapje. Verdun de sap door er evenveel water aan toe te voegen. Meng het geheel en giet je sap over in een spuitfles. Nu kun je het gelijkmatig over je haar verdelen. Laat het er in zitten voor ongeveer 15 -30 minuten. Vervolgens was je je haar zoals je gewend bent. Herhaal dit een aantal dagen achter elkaar, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Kamille thee:

dried chamomile kamille

Een theespoeling is niet alleen goed voor je haar, maar kan je haar ook nog eens een andere kleur geven. Zo wordt zwarte thee gebruikt om het haar donkerder te maken en kamillie thee om je haar juist lichter te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een sterke thee te trekken van kamille. Je kunt kamille thee kopen of gedroogde kamille gebruiken. Zorg er dus gewoon voor dat het een sterke thee is. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en spoel je haar ermee. Pas wanneer het is opgedroogd, was je je haar weer. Het schijnt nog beter te werken wanneer je de kamille thee laat opdrogen terwijl je in de zon zit. Goed idee dus voor tijdens je strandvakantie dit jaar?

Kaneel:

Kaneelpoeder

Ook kaneel kun je gebruiken om je haar lichter te maken. Meng kaneelpoeder met je conditioner en gebruik een kwast of gewoon je vingers om het mengsel gelijkmatig over je haar te verdelen. Laat het geheel een aantal uren intrekken en was de kaneel en conditioner vervolgens uit je haar. Voor een nog lichter resultaat kun je ook gewoon een nachtje ermee slapen. Herhaal dit een aantal weken achter elkaar totdat je haar de gewenste kleur heeft.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies