Deze DIY detangler sprays werken direct!

diy_detangler_spray
Ik vind een haarproduct in spray vorm echt ideaal. Als je je haar wilt uitkammen, kun je het beste een moiturizer in je haar doen. Klitten en knopen in het haar maken het niet gemakkelijk om een moisturizer aan te brengen. Een spray is dan de beste oplossing. Wil je vandaag nog aan de slag, dan kun je heel gemakkelijk je eigen haar spray maken. Je hebt meestal niet veel nodig!

1.Conditioner detangler

Deze detangler is de meeste easy one. Conditioner zorgt voor zacht haar en dat is net wat je nodig hebt als je haar in de klit zit.
Dit heb je nodig:

 • Flesje met verstuiver (gebruik eentje die leeg is of koop deze flesjes bij Action of Etos)
 • 2/3 eetlepels van je favoriete conditioner
 • heet water (geen koken water)
 • essentiele olie (jouw favoriet)

Doe de conditioner in het flesje en vervolg met het hete water. Als laatste voeg je een aantl druppels van jouw favoriete essentiele olie toe. Even schudden en klaar! Spray je haar met de detangler.
bron

2. Aloe Vera Gel detangler

De ‘wonderplant’ Aloe Vera doet werkelijk wonderen voor je haar. En nu kun je het ook gebruiken in je eigen detangler. 
Dit heb je nodig:

 • 250 ml water
 • 1 theelepel aloe vera gel
 • 1-2 druppels glycerine
 • 1-2 druppels essentiële olie
 • 10-15 druppels grapefruit extract

Voeg al deze ingrediënten in een flesje met verstuiver en je kan direct beginnen!
bron

3. Lijnzaad detangler

Met lijnzaad kun je ook heel veel goede diy haarproducten maken, zoals lijnzaadgel. Maar je kunt lijnzaad dus ook gebruiken om een detangler te maken.
Dit heb je nodig:

Doe de lijnzaad en water in een pan op vuur. Zodra het mengsel dik begint te worden doe je het vuur zachter. Zorg ervoor dat je er af en toe door roert. Als het mengsel dik genoeg is, doe je het vuur uit en laat je het afkoelen. Zeef het mengsel met een zeef of gebruik een panty. Voeg de essentiele olie toe. Dit mengsel kun je in een flesje doen. Voeg wat water toe om het wat te verdunnen en je kunt het gebruiken als detangler spray! Je kunt deze detangler tot 3 weken bewaren in je koelkast.
bron

Welke producten gebruik jij om het uitkammen makkelijker te maken? Deel in de comments!

 
 

8 REACTIES

 1. Ik gebruik Olive Oil Incredibly Rich Moisturizing Hair Lotion van ORS. Het is een erg dikke lotion en omdat ik haartype 3A/B heb, zet ik er altijd water in zodat het vloeibaarder wordt. Hierdoor kan ik het makkelijker door mijn haar smeren en mijn haar ermee uitkammen na het wassen. En het leuke is dat het niet duur is, maar 5-, euro en ik doe er ongeveer 2 maanden mee.

 2. Als je het in Google intikt vind je heel wat webshops die Aloe Vera gel verkopen.
  Succes!

 3. Als je het in Google intikt vind je heel wat webshops die Aloe Vera gel verkopen.
  Succes!

 4. Ik gebruik Beautiful textures tangle taming leave-in conditioner. Ik doe een paar knijpjes in een verstuiver met water, omdat het voor mij te dik is. Werkt super voor mijn haar.

 5. Water ( onder het douche ) gelijk erna sorteren in 6 stukken en insmeren met castor oil. Daarna naturel laten uit drogen.erna Stylen met shea buttet waar coconut oil en een beetje res palm oil voor de groei in verwerkt is.

 6. Wat wordt er bedoeld met haartype 3A/B etc?
  Ik heb geen idee wat voor haartype ik heb.

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld