Black Hair

Deep Conditioning op de juiste manier met dit hulpmiddel

relaxedhair

Over het nut van een deep conditioner, hoef je simpelweg niet te twijfelen. Een deep conditioner versterkt en bevochtigt je haar en is een must voor iedere haartype. Vooral wanneer je haar droog is of wanneer je een relaxer in je haar hebt is de deep conditioner geweldig. Het enige verschil met een normale conditioner is dat je voor een deep conditioner enkele minuten onder de droogkap of stomer zit.

Maar hoe haal je echt alle voordelen uit het deep conditionen van je haar? Deze 3 ‘T-s” kun je als hulpmiddel gebruiken:

1. Tijd

Een deep conditioner laat je altijd 20 tot 30 minuten in je haar zitten. Dit is ook het verschil met een normale conditioner. Door het zo lang in je haar te laten, worden alle ingrediënten goed opgenomen door je haar. Iets dat dus niet gebeurt wanneer je de conditioner slechts 3-5 minuten in je haar laat.

2. Temperatuur

Maximale effectiviteit behaal je wanneer je vervolgens onder de droogkap gaat zitten. Door de hitte gaan je haarschubben openstaan, waardoor de ingrediënten dieper kunnen penetreren.

Het verwarmen kun je op verschillende manieren doen:

  • verwarm eerst de conditioner door het in bak met warm water te plaatsen (marie au bain manier)
  • Onder droogkap zitten
  • Een voorverwarmde doek gebruiken

3. Type

Uiteindelijk bepaalt ook de soort deep conditioner die je gebruikt, het resultaat van je behandeling. Jouw hulpmiddel daarbij is de ingredientenlijst van het product dat je wilt aanschaffen. Dit is waar je het beste op kunt letten:

  • Moisture: goede conditioners bevatten voldoende moisturizing ingredienten, zoals water, olien, boters en glycerine
  • Zoek verder naar goede proteine in de conditioners. Afhankelijk van je ‘haarprobleem’ kies je de juiste conditioner. Zo bestaan er ceramide conditioners, die handig zijn voor wanneer je je haar hebt gekleurd of gerelaxed. Of moisturizing conditioners om droog haar weer te herstellen. Breek je haar heel erg? Probeer dan eens een proteine conditioner. 

Probeer eens wat uit, maar vermijd conditioners met petroleum, minerale olie en andere zware oliën. Deze conditioners plaatsen alleen een soort laagje over je haar en doen verder niets voor je haar zelf.

 

bron:

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies