Movies

Dear White People

dearwhitepeople

Hoe het voelt om te horen bij het kleine groepje donker gekleurde Amerikanen op een voornamelijk blanke Amerikaanse universiteit? Dat wordt wel duidelijk in de film Dear White People. Vol stereotyperingen, probeert de film met comedy en satire de rassen issues op Amerikaanse universiteiten aan de kaak te stellen.

 

Dear White People werd dit jaar tijdens het Sundance Film Festival voor het eerst vertoond en bleek een hit. De film gaat over een groepje Afro Amerikaanse studenten op een prestigieuze universiteit, waar vooral veel blanke studenten studeren. Eén van de Afro Amerikaanse studenten, Samantha, heeft op de campus haar eigen radioshow, genaamd Dear White People. De show focust zich met name op de stereotyperingen van Afro Amerikanen en de dillema’s waarmee zij vanwege hun kleur dagelijks mee worden geconfronteerd. Het loopt allemaal uit de hand wanneer een groepje blanke Amerikaanse studenten besluit een feest te geven met als thema: Afro Amerikanen. De gasten komen in blackface (zwart geschminkte gezichten) en nemen onder meer nep pistolen mee als accessoire om in hun ogen te kunnen voldoen aan het thema.

dearwhitepeoplestill2

De film brengt issues naar voren die vandaag de dag nog heel erg actueel zijn, maar doet dit door middel van comedy en satire. Bekijk de trailer:

Via de YouTube Pagina van Dear White People, kun je nog een aantal scenes bekijken. De film draait in Amerika vanaf 17 oktober in de bioscopen. We zijn benieuwd of deze film ook de grote schermen in Nederland zal halen!

Bekijk hier een interview met Justin Siemkin (director van ‘Dear White People’)

Is ‘Dear White People’ een must see of niet?

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies