wonderen-aastor-olie
Beauty

De wonderen van castor olie

Ricinus, oftewel Castor olie, is een snelgroeiende plant afkomstig uit tropisch Afrika. We kennen Castor olie ook wel als ‘Wonderolie’. De naam Wonderolie is ontstaan doordat de plant zo snel groeit en wel 12 meter hoog kan worden. Maar dat Castor ook echt wonderen kan verrichten, lees je hieronder.

Castor Olie pakking
Een castor olie pakking omvat het gebruik van een doek, ondergedompeld in castor olie, die op de huid geplaatst wordt. Het wordt door sommige alternatieve genezer gebruikt om de circulatie te verbeteren en om de genezing van de organen en weefsels onder de huid te bevorderen. Alternatieve artsen gebruiken het ook om de leverfunctie te verbeteren, pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de spijsvertering te verbeteren.

Een castor olie pakking maak je door een doek onder te dompelen in castor olie. Vervolgens verwarm je de doek in de oven of in de magnetron (niet aanbevolen). Zorg ervoor dat het een aangename warme temperatuur krijgt. Wring de overtollige olie uit en leg de doek op het gewenste deel (meestal de buik) op het lichaam. Ontspan voor een uurtje en verwijder de doek.

Bestel hier goedkoop castor olie

Castor olie voor het haar
Als je last hebt van haaruitval of wanneer je bezig bent met je stretching periode, kun je goed gebruik maken van castor olie. Castor olie bevat Omega-9 vetzuren welke helpen om je haar van vocht te voorzien en droog haar voorkomt. Omdat castor olie best dik is, kun je het bijvoorbeeld ook mixen met amandel olie. Een goede behandeling is:

1. Breng castor olie aan op je hoofdhuid en je haarpunten
2. Bind je hoofd met een plastic kap en eventueel een handdoek
3. Slaap een nachtje met de castor olie in het haar
4. Was het haar ’s ochtends en stijl het zoals gewoonlijk

Herhaal deze behandeling elke week voor 6 tot 8 weken en je zal verschil merken!

Castor olie voor je huid
Castor olie is de belangrijkste olie voor de OCM (Oil Cleansing Methode), welke je huid reinigt en acne helpt tegen te gaan. Het is ook een natuurlijk verzachtend middel dat de huid doordringt en helpt bij het produceren van collageen. Het is dus een prachtig natuurlijke behandeling tegen rimpels aangezien het de huid herstelt en verjongt. Dip elke avond voor het slapen gaan een katoenen doek in castor olie en pas het toe op de gerimpelde huid. Gebruik alleen een kleine hoeveelheid, vooral rond de ogen.

Castor olie voor je wimpers & wenkbrauwen
Vele vrouwen gebruiken castor olie ook voor hun wenkbrauwen en wimpers, omdat dit de haartjes langer en voller zou maken. Niets is bewezen, maar velen zijn tevreden. Je kunt elke avond voor je naar bed gaat castor olie op je wimpers plaatsen (bijvoorbeeld met hulp van een lege mascara tube). Was het er ’s ochtends weer van af. Kijk of het voor jouw werkt. Bij irritatie moet je natuurlijk direct stoppen!

Bestel hier goedkoop castor olie

Side effects
Zoveel goeds over castor olie! Zijn er nog nare dingen over te vertellen? Castor olie is normaal wel veilig, als je het goed en gematigd gebruikt. Echter, zwangere vrouwen, mensen met een darm-blokkade, darmziektes of buikpijn mogen castor olie niet innemen voordat een arts goedkeuring heeft gegeven.

Let op: al deze gebruiksmethoden zijn voorbeelden uit ervaringen, dus niet medisch bewezen!

Hoe gebruiken jullie castor olie?
Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm