Black Hair

De Wash & Go voor vrouwen met een relaxer

Long, sleek & straight

Wie denkt dat de populaire Wash & Go’s alleen geschikt zijn voor vrouwen met natural hair, heeft het mis. Deze manier van je haar laten drogen verkrijgt ook steeds meer populariteit bij vrouwen die een relaxers in hun haar hebben. Logisch, want het op regelmatige basis drogen van je haar met een droogkap of föhn doet je haar geen goed. Zo kan ook jij aan de slag met een wash & go:

De eerste stap in het Wash & Go proces is natuurlijk het wassen en conditionen van je haar. Ga als volgt te werk:

  • Na het wassen en conditionen van je haar maak je je haar handdoek droog en kam je het uit.
  • Gebruik een kam met wijduitstaande tanden. Ook de Tangle Teezer is een goede ontklitter.
  • Vervolgens smeer  je je favoriete  leave-in conditioner of moisturizer in je haar.
  • Sluit af met een goede haarolie om je haar te sealen. Kies voor een lichte olie, zoals kokosolie of Gleau Oil.

Daarna kun je één van de volgende methodes toepassen:

Wet Bunning, Wrap & Twists

Wet bunning

knotje

Heel simpel gezegd is dit “je natte haar in een knot binden’. Het is een manier om je haar na het wassen aan de lucht te laten drogen. De wet bunning bevordert daarnaast ook de haargroei. Kam je haar naar achteren en draai je haar in een knot. Werk je haarpuntjes goed weg en maak de knot vast met bobby pins. Nu kun je de deur uit!

De wrap

Wrap

In plaats van een knot, kun je ook een wrap maken. De  wrap is een simpele manier om je haar droog en weer glad te krijgen. Zorg ervoor dat je de haarpunten goed wegwerkt bij het maken van je wrap. Hoe beter je wrap, hoe beter het eindresultaat wanneer je haar weer droog is. Weet je niet hoe je een wrap moet maken? Bekijk het hier!  Zodra je wrap klaar is, kun je de deur uit!

De Twists

twistIt

 

Een andere methode is de twists. Laat je haar na het wassen, uitkammen, conditionen en sealen een aantal minuten drogen. Vervolgens maak je een aantal twists. Afhankelijk van de lengte van je haar maak je 2-6 twists. Seal je punten weer met een olie en laat dit drogen. Na een aantal minuten, haal je de twists weer eruit en kun je zo de straat op!

Extra tips:

  • Geef je wrap een extra touch door een accessoire in je haar te doen, zoals een klein bloemetje.
  • Besteed bij het insmeren van de olie, extra aandacht aan de punten van je haar.
  • Er zijn vrouwen die gedurende het droogproces hun haar meerdere keren voorzien van wat extra moisturizer en/of olie. Merk je dat je haar erg droog blijft aanvoelen, zorg dan dat je een spray bottle bij je hebt, waarmee je weer wat olie kunt toevoegen (je kunt ook een mix van oliën maken).

Je haar is droog. Wat nu?

Zodra je haar droog is, maak je de knot, wrap of twists los. Ga met je vingers door je haar en smeer indien nodig nog een moisturizer en/of haarolie in je haar. Heb je een knot gemaakt, dan heb je een kleine slag in het haar. De wrap zorgt juist meer voor een steile look en de twists geven mooie krullen. Nu ben je klaar!

Aanbevolen producten voor een Wash&Go

Klik op de afbeeldingen om direct te bestellen!

shampoo

Sheado Green Tea & Chamomile Shampoo

Bekijk de prijs – OhMyHair.nl

GPB Protein Balancing Conditioner

Aubrey Organics Proteine Balancing Conditioner

Bekijk de prijs – OhMyHair.nl

TT Zwart

Gebruik de Tangle Teezer om je haar mee te ontklitten

Bekijk de prijs – OhMyHair.nl

LuLuCreme_front

Lulu Life Sudanese Shea Butter

 Bekijk de prijs – OhMyHair.nl

gleau

Gleau Oil – voedende haarolie

Bekijk de prijs – OhMyHair.nl

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies