Black Hair

De voordelen van Cassia obovata voor naturals en relaxed haar

cassia_obovata

Cassia obovata poeder lijkt op henna poeder. Het is een bloeiende woestijn plant (ook wel bekend als ‘senna’) met een goud, gelige kleurstof molecuul en is een hele goede conditioner die je haar dikker kan maken en laat glanzen. Ondanks de goud, gelige kleur, maakt het je haar niet goud of blond. Grijs of heel blond haar krijgt er wel een gouden gloed van. Het kan op zowel natural als relaxed haar worden gebruikt en is heel simpel om aan te maken. Gewoon mixen met water!

Voordelen voor relaxed haar

Relaxed haar is heel poreus en cassia kan de poreusheid heel goed verminderen. Naast dat cassia het haar verstrekt, kan het het haar ook verdikken. Het is een uitstekende maandelijkse behandeling voor vrouwen met relaxed haar die last hebben van dun, futloos haar. En super ideaal, want in tegenstelling tot Henna, kleurt cassia het haar niet. Het is eigenlijk een soort natuurlijke haarspoeling.

Heb je last van een geïrriteerde hoofdhuid door het relaxen? Ook daar is het gebruik van cassia gunstig voor. Cassia bevat anti-schimmel ingrediënten die de conditie van de hoofdhuid verbetert (bron).

Cassie behandeling

Cassia komt in poedervorm. Voeg langzaam wat water toe aan de poeder, totdat het een dikke gladde pasta is geworden. Net als henna, kan cassia het haar best uitdrogen. Om dit te voorkomen kun je je favoriete olie toevoegen aan de mix. Je kunt de cassia op droog of nat en schoon haar aanbrengen. Zorg ervoor dat je je haar bedekt van haarwortel tot haarpunten. Doe een plastic cap om en laat het intrekken voor een uur. Daarna kun je de mix uit je haar wassen. Probeer zoveel mogelijk water te gebruiken tijdens het uitspoelen, zodat shampoo niet nodig is. Of gebruik als het echt nodig is, een sulfaat-vrije shampoo. Na het spoelen, geef je je haar een deep conditioner behandeling.

Voordelen voor natural haar

Ook voor natuurlijke krullen heeft cassia dezelfde voordelen. Het brengt een laagje om je haarschaft, waardoor het sterker wordt en minder snel breekt. Ook laat het je haar glanzen. In tegenstelling tot henna, zorgt het er niet voor dat je krullen wat losser worden. Dus het is heel ideaal voor vrouwen die tevreden zijn met de vorm van hun krullen, maar gewoon net wat meer stevigheid nodig hebben.

Bekijk hier hoe YouTuber Jerseystylezz haar cassia mix voorbereid en aanbrengt op het haar.

 


bron

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm