Black Hair

My Dreadlock Journey #4 || De voor- en nadelen van lockextensions

Rheynaaa

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, ben ik met lockextensions begonnen (let wel: geen faux locks). Ik was er helemaal geen fan van, omdat ik totaal niet van nep haar houd op mijn hoofd. Ik heb er toch voor gekozen, omdat ik degelijk strakke en lange locks wilde hebben vanaf het begin. Het liefst wilde ik het met echt haar doen, maar dat zou me teveel geld kosten. Dan maar gewoon met (synthetisch) kinky hair.

Voordelen van lockextensions

De lockextensions hebben een aantal voordelen:

  • je merkt niets of nauwelijks wat van de ‘frizzy’ fase;
  • je kunt de lengte zelf bepalen;
  • als de lockextensions geïnstalleerd worden door middel van de instop methode, zien ze  er bijna uit als echte locks;
  • het neppe haar klit makkelijk.

Echter wogen de nadelen wat zwaarder. Het is namelijk zo dat de locks (vooral de eerste 3 à 4 maanden) makkelijk uit je haar glijden; je moet ze steeds opnieuw in laten stoppen. Hoe gladder jouw haar, hoe eerder ze vallen (vooral bij het wassen van je haar!). Het is hetzelfde principe als met neppe vlechten. Ook zag ik na enkele maanden al het verschil tussen mijn eigen haar en het nep haar. Althans, doordat ik mijn haar ken wist ik het. Anderen zagen het niet in een oog opslag.

Zodra je jouw lockextensions hebt laten installeren, groeit het gewoon mee met jouw haar. De loctician zal dan steeds jouw eigen haar instoppen of draaien. Op deze foto waren mijn locks 4 maandjes oud. Zie jij waar mijn eigen haar stopt?

Asia Rhey

De twee nadelen stoorde mij mateloos, dus besloot ik na 6 maanden de neppe locks eruit te halen. Ik zette mijn journey eindelijk voort zoals dat eigenlijk ‘moet’ – all natural. Zoals je op de foto ziet, kwamen mijn gladde puntjes meteen te zien.

6 maanden

 

Degene die de neppe locks voor mij heeft losgemaakt wilde die puntjes niet knippen. Gelukkig maar, want die zijn nu mooi gelocked. Dat kun je zien op de volgende foto.

11 maanden

 Mijn loctician in Suriname kon de puntjes goed instoppen waardoor alles wat netter zat. Tot nu toe komen er een paar gladde puntjes te zien, maar we geven niet op. Ze worden elke keer weer netjes ingestopt. Mijn locks zijn inmiddels een jaar en een maand oud en ik zie nog enkele gladde haartjes uitsteken. Voorheen was het dus een plukje en nu zijn het, bijvoorbeeld, nog maar 3 haartjes van dat plukje.

Geduld is een schone zaak bij deze, maar als je continu foto’s maakt, kan je het proces heel goed volgen. Elke maand zie je wel een beetje verandering! Je moet gewoon lekker spelen met de verschillende fases. De volgende keer zal ik het hebben over hoe ik dat gedaan heb tot nu toe.

IMG_7562

Heb jij een vraag over de lockextensions? Stel deze gerust onder aan de pagina en ik beantwoord het met alle plezier. Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaring als je reeds begonnen bent met dreadlocks of ze al langer hebt. Hoe begon jouw journey?

Ik was Ms. Mijn-haar-zit-altijd-netjes en nu ben ik Spontaneous Empress met mijn baby-dreadlocks! Een contrast tot wat ik vroeger had, maar veel krachtiger - because I am my hair! Ik houd van positieve veranderingen en mijn haar is er een van. Mijn andere uitdagingen en veranderingen (en vooral ook van andere generatie-genoten) deel ik op mijn motivational platform EqualsPositivity.com! Op MyBlackHair.nl schrijf ik over mijn 'rebel-ish' lock journey in de hoop jou te motiveren om uit te stralen wie je werkelijk bent!