Black Hair

De veiligste manier waarop je een blow out kunt doen

blowout

Kroes en krullend haar krimpt. Dat heb je vast wel gemerkt. Er bestaan verschillende methoden om, zonder het gebruik van hitte, dit krimpen tegen te gaan. Zoals het Afrikaanse ‘banding‘, maar ook een simpele braid out of twist out zorgt ervoor dat je haar veel minder krimpt. Wil je toch liever een föhn gebruiken, dan is de Tension Method een van de veiligste methoden.

De Tension method
Wat is dat?
Deze methode wordt gezien als de meest ‘veilige’ methode om je haar te föhnen. De lengte in je haar wordt gecreëerd door alleen de föhn – op de laagste stand! – en je vingers te gebruiken.

Wat heb je nodig?
Je haar moet vochtig zijn (dus geen haar dat super nat is!). Gebruik je favoriete moisturizer en vervolgens een hittebeschermer om je haar te beschermen tegen de warme lucht. En natuurlijk heb je je föhn nodig.

hair_tools_blower

Hoe ga je te werk?
Verdeel je haar in verschillende secties. Afhankelijk van hoe lang en dik je haar is kunnen dit er 4 tot wel 10 (of zelfs meer) zijn. Begin achterin en breng je moisturizer of leave-in conditioner aan op handdoek droog haar. Vervolgens gebruik je je hittebeschermer. Zorg ervoor dat je de producten goed door het haar smeert. Kam je haar nog even goed uit met een kam met wijduitstaande tanden. Pak je föhn en verspreid de lucht constant heen en weer over de plukjes haar, terwijl je met je vingers het haar strak houdt. Zorg ervoor dat je de föhn niet direct op het haar raakt. Je kunt het beste een afstand houden van enkele centimeters. Werk zo alle delen verder af.

Het resultaat?
Ben je klaar? Dan heb jij je krullen ‘uitgerekt’. Afhankelijk van het krultype dat je hebt, zal je haar in de meeste gevallen niet helemaal steil zijn. Wil je dat wel? Dan kun je daarna het beste een stijltang gebruiken. Is supniet je doel? Dan zou je met deze blow-out bijvoorbeeld weer een mooie twist-out, braid-out of een prachtige knot kunnen maken.

Waarom de Tension Method?

  • Minder haarbreuk
    Je gebruikt voor deze methode geen kam of borstel om het haar samen met de föhn glad en steil te krijgen. Hierdoor hoef je je haar niet onnodig te belasten. Het te vaak (onnodig) kammen of borstelen van je haar zorgt er juist voord dat je haar breekt.
  • Minder hitte
    Je hoeft voor deze methode je fohn niet op de hoogste stand te zetten. Er zijn veel meiden die gewoon koude lucht gebruiken. Wil je toch warme lucht gebruiken? Zet je föhn dan op de laagste stand.

Filmpje!
Bekijk onderstaand filmpje over The Tension Method

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies