Black Hair

De ultieme hack voor pluisvrije krullen?

Hairstylist en krullenspecialist Isabella Vásquez kwam er tijdens haar werk achter dat modellen met krullend haar vaak last hadden van pluizig en statisch haar. Dit proces werd versneld door het felle licht dat op hen scheen tijdens shows. Haar truc was toen om een leave-in spray op een microfiber doekje te spuiten en dit dan zachtjes op de krullen te deppen. Echter, dit werkte maar even en het haar werd er hard en grof van.

Ze ging op zoek naar iets dat makkelijk in het haar gleed, zonder dat de krullen hun definitie zouden verliezen. Ze wilde pluisvrije krullen creëren. Toen kwam ze op het idee om vershoudfolie(!) te gebruiken om de producten in het haar aan te brengen. De voordelen volgens Isabella zijn:

  • het voorkomt pluis
  • je krullen blijven goed in tact
  • maakt de krullen zacht
  • je kunt je producten gelijkmatig aanbrengen
  • je hebt minder producten nodig
  • omdat je handen niet in aanraking komen met bijvoorbeeld je gel, wordt het niet warm

Geen idee of dat laatste ook echt een voordeel is. Te warme producten in je haar doen, is niet gunstig, maar hoe warm kan een product nou worden in je hand?

Isabella kwam er dus achter dat haar techniek goed werkte op droge haar, maar nog beter op nat haar. Zij gebruikte plastic handschoenen (maar vershoudfolie werkt ook prima) voor het aanbrengen van haar conditioner en het uitkammen(met de vingers) van haar haar. Ook haar andere haarproducten deed ze in haar haar met de handschoenen aan.

 

Hoe gebruik je de vershoudfolie voor pluisvrije krullen?

Het is heel simpel eigenlijk: alles wat je in je haar smeert, doe je met de vershoudfolie of met plastic handschoenen aan. Als je vershoudfolie gebruikt, zorg er dan voor dat je in beide handen een stuk folie hebt. Het formaat moet iets groter zijn dan de grootte van je handen. Ook het vinger kammen van je haar doe je met de folie of plastic handschoenen aan.

pluisvrije-krullen

De producten die je gebruikt, zijn natuurlijk persoonlijk. Hier kun je lezen welke producten ik heb gebruikt voor pluisvrije, gedefinieerde krullen. Deze methode werkt op zowel haartype 3 als haartype 4.

bron/foto: naturallycurly, IG curlpop_n_hair

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm