Black Hair

De Saran Wrap

saronwrap2Het haar wrappen, dat is bij de meeste van ons al bekend …..toch? We hebben er op deze website uitgebreid over geschreven, maar heb je ooit van de Saran Wrap gehoord? De Saran Wrap doe je wanneer je je haar heb gewrapt, plasticfolie eromheen doet en z’n 15-20 minuten onder de droogkap gaat zitten.

Plasticfolie daarvan ga je toch zweten?…..hoor ik je denken/zeggen. Als je teveel producten gebruikt, ga je er inderdaad van zweten! Ik doe dit heel vaak als ik mijn rollers heb uitgedaan op mijn wasdag. Deze methode is ideaal als je heel veel uitgroei heb, want die alleen moet je uitföhnen *alleen de uitgroei!!*, zodat je toch een straight look kunt krijgen. Het is veel beter en gezonder voor je haar – maar vooral voor je punten – om de stijltang zo lang mogelijk te laten liggen. Persoonlijk vind ik de Saran Wrap methode beter, want het haar voelt veel meer gehydrateerd en zachter aan. Dit in tegenstelling tot de gewone  Wrap (met een gaatjes doek), die het haar veel te droog doet aanvoelen als ik onder de droogkap vandaan kom.

Ben je net als ik niet zo handig met plasticfolie, dan kun je met een dun plastic douche capje hetzelfde effect krijgen. Hoe?

1. Schuif een brede stevige haarband over je douche cap;

2. Trek de douche cap strak van onder de haarband en vouw het naar boven (zie foto)

3. De truc is om de wrap zo strak en smooth mogelijk te maken zoals altijd en de plasticfolie of douche cap moet  luchtdicht zijn voor het gewenste resultaat.

saronwrapsaronwrap3

Op de foto’s ben ik 11 weken oud met mijn relaxer en heb ik veel uitgroei. Toch is het heel goed uitgekomen en het mooie ervan: het heeft toch een beetje *body*, om mooi te swingen. Iets wat je met de stijltang niet zou kunnen bereiken. De producten die ik gebruikt heb zijn:

Fantasia Heat protector bij mijn uitgroei en Summit Liv creme Hair dressing and Conditioner lichtjes over het gehele haar verdeeld.

saronwrap4

Bekijk voor meer tips dit onderstaande filmpje:


Justherz