Black Hair

Airdy voor relaxed haar

handdoek

 

We weten het allemaal: teveel hitte is schadelijk. Juist als je haar relaxed is, wil je schade zoveel mogelijk beperken. Een goede en gemakkelijkere stap naar het minderen van hitte, is om na het wassen niet de fohn je haar te laten drogen, maar gewoon de lucht.

Een veel gebruikt argument om niet te ‘airdy-en’, is dat het je haar(punten) kroezig/krullerig maakt en je haar niet meer zo stijl is als daarvoor. Maar dit is uiteraard te voorkomen! Hierbij mijn tips om relaxed haar te drogen door de lucht:

1. Was en condition je haar als gewoonlijk.

2. Gebruik na het wassen een t-shirt om je haar te drogen. Hang naar voren en doe de onderkant van het t-shirt om je hoofd en haar. Draai (voorzichtig) het t-shirt om je haar en stop het in aan de achterkant van je nek.

3. Haal na 3 tot 5 minuten het t-shirt van je hoofd. Je haar is zeker niet droog, maar druipt niet meer en voelt vochtig aan.

4. Breng nu je favoriete leave-in conditioner aan, gevolgd door een olie om te sealen. Begin bij de puntjes en werk omhoog (zo weet je zeker dat je je haarpunten niet overslaat). Tegenwoordig ben ik groot fan van de L.O.C methode. Met deze methode breng je na de olie nog een creme of haarboter aan op je haar. Je moet zelf nagaan of dit voor jou werkt of niet.

5. Om je haar te laten drogen kun je verschillende dingen doen.

  • Je kunt gewoon het haar los laten en het laten drogen.
  • Voor sommige werkt ‘los’ laten drogen misschien niet goed voor de haarpunten. Een goede manier om de haarpunten mooi te krijgen is om het haar te wrappen. Dit kan terwijl het nat is, maar beter is het om te wachten met wrappen totdat het haar ietsjes is opgedroogd.
  • Een andere goede manier om je puntjes mooi te krijgen is door 1 of 2 staartjes te maken en de punten in te rollen. Wanneer je staartjes maakt, heeft je haar meer tijd nodig om te drogen. Als je het ’s avonds doet, kun je natuurlijk lekker gaan slapen en (hopelijk) opstaan met droog haar.
  • Als je veel uitgroei hebt, zorgt een airdy ervoor dat je veel verschil ziet tussen je uitgroei en je relaxed haar, omdat je uitgroei krult. Een truc is om een satijnen doek strak te binden om je hoofd. Als dat niet genoeg is, doe je eerst een staart in je haar en bind je daarna de doek. Wanneer je haar droog is, zul je zien dat de uitgroei niet zo erg krult.

Je kunt ook een combinatie maken van deze methoden. Heb je bijvoorbeeld flinke uitgroei en wil je je puntjes mooi laten drogen? Maak dan een staart, bind een doek en rol je punten in.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Als je zelf nog toevoegingen hebt om de perfecte airdy voor relaxed haar te bereiken feel free to comment!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm