Beauty

De olie reinigings-methode

Er zijn heel wat manieren om je huid te reinigen. En natuurlijk tal van producenten die beweren het beste product te hebben om zonder oneffenheden op het huid door het leven te gaan. Misschien werken deze producten voor jou en misschien ook niet. Heb je nog steeds niet het product gevonden dat jouw huid perfect reinigt? De olie reinigings-methode is misschien wel een oplossing voor jou!

De olie reinigings-methode is een natuurlijke manier voor een stralende huid door het gebruik van warm water, castor olie en een plantaardige olie. Het basisconcept van deze huidverzorgende en reinigende methode is dat de olie die gebruikt wordt om je huid te reinigen, de oude vieze olie die verstopt is in je poriën, verwijdert.

Voor het gebruik van deze methode zijn twee oliën nodig:

1. Castor olie. Deze olie is bij de meeste afro cosmetica shops te vinden, anders kun je op internet zoeken. Castor olie heeft krachtige anti-inflammatoire (ontstekings remmende) eigenschappen, maar is ook helend en zuiverend. Daarom wordt deze olie als primaire olie gebruikt bij de olie reinigins-methode. Een klein beetje castor olie is al genoeg. Teveel van deze olie zorgt juist voor een drogere huid.

Castor olie is een dikke olie en heeft een reinigende werking. Daarom moet het worden verdund met een andere olie.

2. De tweede olie mag je helemaal zelf bepalen en is afhankelijk van jouw huidtype. Kies uit een natuurlijke plantaardige olie, omdat deze voedingsstoffen, vitaminen en vetzuren bevat die minerale oliën en geraffineerde oliën niet bevatten. Voorbeelden van plantaardige oliën zijn: zonnebloemolie, olijfolie, amandelolie en avocado olie.

Jouw persoonlijke reinigings-olie


Het uitgangspunt voor het maken van jouw eigen, gepersonaliseerde reinigings-olie is door te weten wat jouw huidtype is. Heb je een droge huid, gebruik dan minder castor olie. Als je een vette huid hebt, gebruik je meer castor olie. Het vinden van de juiste balans tussen de castor olie en plantaardige olie( naar keuze) zal niet in een keer gebeuren, maar met vallen en opstaan. Begin dus met een klein beetje. Hier zijn suggesties die je misschien kunnen helpen bij het vinden van de juiste balans:

Vette huid|| Probeer een mengsel met 30% castor olie en 70% plantaardige olie
Normale huid || Probeer een mengsel met 20% castor olie en 80% plantaardige olie
Droge huid|| Probeer een mengsel met 10% castor olie en 90% plantaardige olie

Je kunt deze percentages variëren naar eigen behoefte. Als je huid na de behandeling droog aanvoelt heb je waarschijnlijk minder castor olie nodig en meer plantaardige olie.

Aan de slag!

Deze methode kun je het beste ’s avonds doen, voordat je gaat slapen. Als je ’s ochtends wakker wordt, moet een reiniging van de huid met een warme doek voldoende zijn. Een huid die teveel gereinigd is, zal meer olie produceren. Het doel van deze methode is om de huid diep te reinigen en een balans te krijgen in de olieproductie.

1. Gebruik een zacht washandje, je persoonlijke reinigings-olie en warm water.
2. Giet de olie in je handpalm en wrijf het warm.
3. Masseer de olie op je gezicht. De olie verwijdert make-up, viezigheid en andere onzuiverheden . Je hoeft dus niet eerst je make up te verwijderen of je gezicht te wassen met water. Neem de tijd om de olie goed in te masseren.
4. Als je alle olie goed op je huid hebt gemasseerd, maak je je washandje goed warm met het water. Zorg ervoor dat het water warm genoeg is, zodat de poriën open komen te staan en de vuile olie uit de huid wordt verwijdert.
5. Leg het warme washandje op je gezicht totdat het afkoelt. Herhaal dit twee keer.
6.  Voelt je huid heel strak aan? Breng dan een klein beetje van je olie aan op je vochtige huid. Je huid zal stralen!

Deze reinigings-methode kun je regelmatig doen, maar moet niet te vaak gebeuren. Je merkt het direct als je dit te vaak doet; je huid zal droog aanvoelen. Een perfecte huid krijg je niet na een nachtje slapen, maar je zult wel direct een verschil voelen nadat je deze methode voor het eerst hebt toegepast.

bronIk ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm