Black Hair

De nadelen van een co-wash

co-wash

Voor veel vrouwen is de co-wash het middel om shampoo’s te vermijden. Conditioners zijn ‘sterk’ genoeg om je haar mee schoon te krijgen en hebben als bijkomend voordeel dat het – in tegenstelling tot shampoo – niet je natuurlijke haarolie wegspoelt. Maar er zijn ook nadelen aan het wassen van je haar op deze manier.

#1

Alleen maar co-washen, kan juist leiden tot heel zwak en futloos haar. Hierdoor kan het haar breken. Bekijk dus per wasbeurt of je haar wel toe is aan een co-wash of misschien wel een cleansing conditioner nodig heeft.

#2

Bekijk goed welke ingrediënten in de conditioner zitten, die je gebruikt voor een co-wash. Er zijn namelijk proteïne conditoners en moisturizer conditioners. Ondanks het feit dat haar vooral uit proteïne bestaat, is het teveel gebruik van proteïne voor je haar heel erg nadelig. Het is beter om beide conditioners in huis te hebben, zodat je kunt afwisselen. Of als je haar echt weinig proteïne nodig heeft, kun je eens in de 6 weken een speciale proteïne behandeling doen.

#3

Conditioners zijn eigenlijk bedoeld om je haar – na het wassen – te voorzien van vocht en het behouden van vocht in het haar. Teveel conditioner zorgt voor buildup. Dit betekent dat er zoveel producten in je haar zijn, dat het haar het niet meer opneemt en zwaar en vettig wordt. De enige manier om deze producten te verwijderen is door het gebruik van een (sulfaat vrije)shampoo of natuurlijke reinigingsmiddelen zoals baking soda en appelcider azijn. Een co wash kun je dus niet aan een stuk door gebruiken.


Veel naturals zweren bij een co-wash. Ook als je haar gerelaxed is kun je een co-wash doen, maar dan wel minder vaak (max 1x per week). Afhankelijk van je haar, zul je zelf moeten ondervinden hoe vaak je een co wash kunt doen.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm