Black Hair

De meest goedkope manier om je haargroei te stimuleren

hoofdhuidmassage

Tientallen of zelfs honderden euro’s besteden we vaak aan producten of pilletjes die onze haargroei zouden moeten stimuleren. En sommige van die producten werken ook echt! Maar wist je ook dat het allemaal niet eens zoveel geld hoeft te kosten?

Om ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft en goed gaat groeien, moet je terug gaan naar de bron: je hoofdhuid! Het draait allemaal om het stimuleren van de bloedcirculatie. Er zijn veel vrouwen die super lang haar hebben en wat blijkt? Bij allen behoort de hoofdhuidmassage tot een terugkerend onderdeel van de haarverzorgings-routine. Met hoofdhuid massages stimuleer je de doorbloeding en klieren die daardoor weer sebum produceren. Sebum is je huideigen olie die je hoofdhuid beschermt en het haar voedt.

Zo pak je het aan

Een hoofdhuidmassage kun je gemakkelijk bij jezelf uitvoeren. Naast dat het de haargroei stimuleert is het ook nog eens heerlijk en rustgevend. Zo ga je aan de slag:

  • Je vingertoppen: Gebruik altijd alleen je vingertoppen wanneer je masseert. Niet je nagels! Daarmee beschadig je je hoofdhuid natuurlijk en dit werkt juist averechts voor je haargroei. Maak vervolgens draaiende bewegingen. Niet te haastig, maar gewoon rustig.
  • Verdeel je haar: Verdeel je haar in secties, zodat je zeker weet dat je ieder deel van je hoofdhuid aanpakt. Werk iedere sectie zo één voor één af.
  • Gebruik een olie! Ik ben zelf gek op castor olie voor een hoofdhuidmassage. De olie stimuleert ook nog eens de haargroei. Vind jij hem zelf iets te dik, mix hem dan met jojoba olie of kokosolie. Gebruik niet téveel olie, omdat je je poriën ook niet wilt verstoppen.
  • Minimaal 1 keer per week, 10 minuten: Je kunt de hoofdhuidmassage dagelijks doen, maar probeer het echt minimaal 1 keer per week. Een goed idee is om het bijvoorbeeld enkele dagen tot 1 dag voor je wasdag te doen. Je bent ongeveer 10 minuten bezig met een volledige hoofdhuidmassage.

De inversion method: 1

Dat hoofdhuidmassages werkelijk werken, blijkt maar weer uit de Inversion Method. Deze methode is ook gebaseerd op de hoofdhuidmassage, maar je voegt er een extra handeling aan toe: na de massage hang je enkele minuten op de kop. Doe je dit zeven dagen achter elkaar, dan heb je binnen een week een haargroei van minimaal 1 centimeter. Klinkt ongeloofwaardig? Wij testten het vorig jaar.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies