Black Hair

De L.O.C methode

Droog haar is als een nachtmerrie. Haar dat droog is, breekt snel en ziet er ongezond uit. Wat je nodig hebt, is genoeg moisturizer om je haar voldoende te laten groeien en gezonder te maken. Een goede methode is om je haar 2 a 3 keer per week in te smeren met een moisturizer en vervolgens te sealen met een olie.

Helaas werkt deze methode niet bij iedereen en is het haar na het moisturizen en sealen nog steeds droog. Een nieuwe methode die op vele fora op het internet besproken wordt, is de L.O.C. Methode. Wat houdt deze methode in?

L.O.C. staat voor Liquid, Oil, Crème. Het is een ‘nieuwe’ manier om je haar voor een langere periode te bevochtigen. Je start met een vloeistof en sealed deze in met olie. Met de derde stap seal je de olie in met een moisturizing creme op waterbasis.

Liquid
De beste moisturizing vloeistof voor het haar is water. Je kunt de L.O.C. Methode dus prima starten na het wassen van je haar. Was je je haar niet zo regelmatig? Dan kun je ook een leave in conditioner op waterbasis gebruiken als liquid.

Oil
Kies een voedende olie. Populaire olien zijn kokosolie, caster olie en olijfolie. Maar als je al een andere olie gebruikte om je haar te sealen, kun je die natuurlijk blijven gebruiken.

Creme
Om de olie te sealen, gebruik  je als laatste een creme moisturizer. Een voorbeeld van een goede creme moisturizer is bijvoorbeeld sheabutter cream. Deze maak je heel gemakkelijk zelf. Warm de sheabutter au bain op en voeg er olijfolie aan toe. Voor een lekkere geur voeg je enkele druppeltjes lavendel of rozemarijn olie toe.

De L.O.C Methode is niet voor iedereen weggelegd. Voor sommigen kan het het haar te zwaar maken en is een leave in conditioner en een olie genoeg. Maar probeer het eens! Wie weet werkt het geweldig.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm