De kleur van je ogen permanent veranderen – OMG!

tamekatiny
Heb ik de afgelopen jaren mijn kop in het zand gestoken? Voor zover ik wist kan je al jaaaaren de kleur van je ogen veranderen. Tenminste; tijdelijk veranderen door het gebruik van gekleurde maand-lenzen. Niet permanent. Niet zoals ik het nu bij voormalig zangeres Tameka Harris ben tegengekomen. Want van de één op de andere dag gaat deze bruin gekleurde vrouw door het leven met blauwe ogen. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Want nee, ik wist echt niet dat dit kon.tamekaharriseyes
tiny
Het gerucht ging al een tijdje door Hollywood: de vrouw van rapper T.I. zou de kleur van haar ogen permanent hebben gewijzigd. Onlangs maakte ze met een statement via Instagram aan dit gerucht een feit. De zangeres noemde de verandering een ‘dream come true’. Met een iris implantaat heeft een dokter van het bedrijf Bright Ocular de wijziging permanent weten te maken. Als je het mij vraagt, vind ik het maar eng klinken. Maar dat komt ook omdat ik een soort van afkeer – of misschien is het wel angst –  heb van alles wat ik bewust (permanent) aan mijn lichaam kan wijzigen: tatoeages, borstvergrotingen, maar ook met piercings zul je mij niet zien. Mochten bepaalde dingen om medische redenen noodzakelijk zijn, dan zeg ik zeker ‘Ga ervoor!’. Maar mijn gevoel dat dit soort iris implantaten eigenlijk best eng zijn, blijkt toch best gegrond. Een dergelijke operatie hoeft namelijk niet zonder risico’s te zijn.

De iris implantaat

brightucular
Deze behandeling is in eerste instantie bedoeld voor mensen waarvan de iris plaat is beschadigd. Aan de hand van de aandoening wordt de juiste implantaat gekozen (of op maat gemaakt), maar ook de kleur. De implantaat wordt over de iris geplaatst en dat slechts binnen enkele minuten. Super handig voor medische redenen, maar inmiddels kiezen er ook steeds meer mensen voor vanwege cosmetische redenen. Het resultaat is dus dat je van diepbruine ogen naar babyblauwe ogen kunt gaan. Zoals bij iedere oogoperatie brengt dit natuurlijk ook risico’s met zich mee. Ik heb trouwens nergens kunnen vinden of een cosmetische iris implantatie mogelijk is in Nederland. Mocht je het willen overwegen, laat je daarom altijd goed adviseren door je oogarts.


Tameka Harris is in ieder geval echt super blij met haar succesvolle mini operatie. Op Instagram schreef ze:
Permanently changed my eye color with Brightocular and loving it! Thank you Dr. Montasser Menif for the amazing experience and for making my dream come true. I hated wearing contacts just for the color and it made my vision blurry. Blessed to say my vision is perfect after my ice-gray implants.Special thanks to #Spencer Vessa for all that you’ve done to make the process happen. You’re amazing and thank you #faiza for your exceptional customer service. (bron)
 

Zou jij ooit de kleur van je ogen permanent willen veranderen?

 

foto’s: Tameka Harris Instagram/ Bright Ocular