Beauty

De hype rondom de ‘Waist Training’ trend

waist trainer

Wanneer je vrouwen vraagt welk lichaamsfiguur ze het liefst zouden willen hebben, dan is de kans groot dat het antwoord ‘een zandloper-figuur’ zal zijn. Yep, en ook ik vind dat het perfecte figuur voor een vrouw. Mooie zichtbare heupen en een slanke taille; wie wil dat nou niet? Ben je, net als ik, niet gezegend met een slanke taille – ten opzicht van je heupen – dan kun je er wat aan doen. Vroeger deden ze het met een simpele korset. Tegenwoordig noemen we ze Waist Trainers; ongekend populair onder de celebs en daarom nu ook onder de ‘normale’ vrouwelijke burgers.  Draag je ze voldoende, dan verlies je binnen no time enkele grammen of kilo’s en kun je genieten van je perfecte zandloper figuur.

Maar wat is de Waist Trainer precies?

Eigenlijk is de waist trainer net een korset, zoals je die al kent. Je kunt ze custom made bestellen en worden zo gemaakt dat ze zo’n twee maten kleiner zijn dan je oorspronkelijke maat. Je kunt dit korset dan onder je kleding dragen gedurende de dag, maar ook tijdens het sporten. Anders dan een echt korset hebben de waist trainers geen beugels (net als de metalen beugels in een BH), maar van die plastic of rubber achtige platen die je in elk geval veel makkelijker kunt buigen. De waist trainer ‘traint’ je taille door een constante druk, wat weer leidt tot de vermindering van overtollig vet. Gebruik je de waist trainer langdurig. dan resulteert het dus uiteindelijk in een smalle taille en accentueert het je heupen. (bron) Uiteraard in combinatie met een gezond dieet en voldoende beweging.

Prachtig? Mooi? Misschien wel, maar hoe gezond kan dit voor je zijn? Voor het schrijven van dit artikel Googlede ik een aantal foto’s van vrouwen die de waist trainer gebruiken (Ook via Instagram vind je meer dan genoeg waist trainer enthousiastelingen, wanneer je zoekt op #waisttrainer) En alhoewel er best mooie, goed gelukte zandloper figuren tussen zitten, schrok ik ook van een aantal foto’s. Ik weet dat er vrouwen op deze wereld rondlopen die van nature een ongelooflijk smalle taille hebben, maar dat is – zoals gezegd – van nature. Kan het nog gezond zijn, wanneer je deze taille door druk van een waist trainer creëert? Critici en artsen claimen dat het veelvuldig dragen van een dergelijk korset misvormingen kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen je longen krimpen en verplaatst vet zich naar andere delen van je lichaam. Ga je er dusveel te lang mee door en wordt het zelfs een obsessie? Dan is het super gevaarlijk. Bekijk maar even dit filmpje over een vrouw die door het dragen van een korset super smalle taille kreeg.


Klinkt niet zo best, he? Toch zijn dit soort korsetten super populair bij onder meer Kim Kardashian en Beyonce. Een paar weken geleden plaatste Kim nog een foto van zichzelf op INstagram waarop ze de waist trainer droeg. Ik bestudeerde even de foto, omdat ik dacht dat er photoshop aan te pas was gekomen. Maar als het goed is, is het een #nofilter foto.

waisttrainer kim k

Waist trainer alternatieven

Natuurlijk zijn er ook tal van andere manieren waarop je een slanke taille kunt krijgen. Zo kun je je taille trainen door lekker te ‘hoelahoepelen’ (Yep, met een hoepel). Daarnaast bestaan er voldoende fitness oefeningen die focussen op het trainen van je taille. Het gaat er uiteindelijk om dat je een goede balans vindt tussen bewegen en (gezond) eten!

Waist trainer enthousiastelingen

Wil je op de hoogte blijven over alles wat met waist trainers te maken heeft? Dan zijn er online genoeg vrouwen die je kunt volgen. Volg @Premadonna87 van Whatawaist.com via Instagram. Of zoek via #Waisttrainer of #Waistgang op Instagram.

 

Zou jij de waist trainer willen proberen?

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies