Black Hair

Henna gloss behandeling om je relaxer te stretchen

hennagloss

Relaxer in je haar? Het is tijd voor een henna gloss! Je bent er een echte fan van of je vindt het tien keer niks: henna voor je haar. Henna is een plant dat in een droog en warm klimaat groeit. De kleur in de plant produceert een rood-bruine gloed op je haar. Maar dat is het niet het enige. Velen vrouwen prijzen henna vanwege de eigenschap die henna heeft om je haar sterker en zachter te maken én om de natuurlijke krullen te rekken. Door conditioner en olie toe te voegen aan de henna, kun je in plaats van een reguliere henna behandeling, een henna gloss behandeling doen; de verdunde versie van de normale behandeling.

Waarom de henna gloss?

Ja, inderdaad: waarom? vraag je je waarschijnlijk af. De henna gloss behandeling richt zich meer op het creëren van een subtiele kleur én het deep conditionen van je haar. Daarbij vinden velen vrouwen deze behandeling veel makkelijker aan te brengen en heb je na het uitspoelen veel zachter haar. Handig dus wanneer je je relaxer nog wat langer wenst te stretchen. Met stretchen verleng je de periode tussen je relaxers van bijvoorbeeld 6  tot 12 weken. Een groot voordeel hiervan is dat de kans dat twee relaxers elkaar overlappen kleiner wordt en hierdoor je haar ook minder snel gaat breken. Maar aan de andere kant, kan een stretch ook in je nadeel werken. De twee structuren (natural en relax) kunnen gaan klitten, breken of je haar valt uit. De henna gloss heeft daarom twee voordelen die kunnen bijdragen aan het succesvol stretchen van je haar: het zorgt voor extra moisture én verzacht en stretch je haar.

henna

Henna gloss behandeling

  • Mix de henna met pas gekookt water
  • Voeg conditioner toe aan de mix
  • Voeg je favoriete olie toe aan de mix

Je kunt in principe direct beginnen met het aanbrengen van de henna op vochtig haar. Ondanks de toevoeging van conditioner, kan dit alsnog een kliederige boel worden dus houd daar rekening mee. Gebruik daarom in ieder geval handschoenen. Masseer de mix goed door je hele haar en laat het enkele minuten intrekken. Dit doe je door je haar te binden met volgens de saran wrap methode (met vershoud-folie). Let op dat hoe langer je de mix in je haar laat, hoe intenser de kleur wordt. 30 minuten is daarom al voldoende. Mocht je toch voor kleur gaan én maximaal voordeel halen uit de conditioner, dan kun je de mix een aantal uren laten intrekken (4-8 uur).
Spoel de henna-mix uit je haar en doe nogmaals een deep conditioning. Je zult merken dat je haar zachter is en eventueel teruggekomen krullen iets meer zijn uitgerekt.

Lees dit artikel voor andere henna recepten.

foto: Pinterest

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies