Black Hair

De Haarkam: Angela

Ben jij ook zo benieuwd naar de favoriete haarstijlen en haarproducten van je mede – MBH-lezeressen? Laat je deze week dan inspireren door lezeres Angela Loy. Zij heeft deze week de MBH-haarkam in haar handen en geeft antwoord op onze ‘haar-vragen’.

Naam Angela a.k.a. Macblogster Leeftijd 34 jaar Dagelijks  Ik ben leerplichtambtenaar en voer namens de Onderwijsinspectie onderzoeken uit op diverse onderwijsinstellingen Blog www.macblogster.wordpress.com

 

Omschrijf jouw huidige haarstijl en waarom je ervoor hebt gekozen

In september 2009 heb ik mijn haren eraf geknipt. Yep, ik ben voor de big chop gegaan. Na jarenlang mijn haren te hebben gerelaxt (vanaf mijn 12e), wilde ik hier mee stoppen omdat ik kale plekjes kreeg bij mijn slaap. Daarnaast groeide mijn haar op een gegeven moment niet meer voorbij mijn schouders. Inmiddels is mijn haar ruim over mijn schouders gegroeid, juist omdat ik er geen chemische troep meer in doe. Nu geniet ik van een heerlijke bos krullen. Ik ben dus een tevreden Naturalista en zal nooit meer een pot ‘creamy crack’ aanraken. Het gedoe wat ik had toen ik mijn haar relaxte, maak ik nu niet meer mee, behalve als ik het zo nu en dan stijl met de stijltang. Ik kan gewoon zweten, seksen, douchen en in de regen lopen zonder dat panisch hoef te worden om mijn haar.

Ik kan niet zonder de volgende producten

  • Water, hierdoor raken mijn krullen in optima forma.
  • Haarconditioners van allerlei merken (bijv Palmolive, Andrelon), gebruik ik als leave-in, meestal in combinatie met een haar-olie (Orofluido)
  • Haarmaskers, gebruik ik ook als leave-in. Momenteel gebruik ik die van Trevor Sorbie Professional, omdat ik weer eens bij de kapper ben langs geweest

Ik probeer regelmatig nieuwe producten omdat ik mijn ‘heilige graal’nog niet heb gevonden. Ik gebruik meestal verschillende producten door elkaar en in de winter gebruik ik andere producten dan in de zomer. Voornamelijk omdat mijn haar er wisselend op reageert in de verschillende jaargetijden. Lange tijd heb ik het merk Salerm gebruikt, ook toen ik mijn haar relaxte. Cream of Nature blijft ook een favoriet, als ik shampoo gebruik.

Welke styling tool kan je niet missen?

Sinds ik gestopt ben met relaxen, gebruik ik geen enkele styling tool meer. Heel af en toe gebruik ik een kam, maar ik ontklit mijn krullen voornamelijk met mijn handen onder de douche. Zo nu en dan heb ik zin in een stijle coupe en dan MOET ik een föhn (of krulspelden en die verschrikkelijke droogkap) en stijltang gebruiken.

Van welke kapsel heb je spijt?

Van geen enkel kapsel. Alles wat ik heb gedaan (van kort knippen tot kleuren), deed ik omdat ik eraan toe was. Ik heb er ergens wel spijt van dat ik mijn haren niet beter heb behandeld toen ik het relaxte. Als ik toen wist, wat ik nu weet qua haarverzorging, was ik nu Rapunzel geweest.

Wat is jouw droomkapsel?

Een mooie grote afro. Helaas zijn mijn krullen te zwaar geworden omdat mijn haar langer is geworden. Een afro zal het dus nooit worden. Hopelijk wordt mijn haar wel langer dan het nu is. Dus een grote & lange bos krullen is momenteel mijn streven.

Wie is jouw haarstylicoon en waarom?

Eigenlijk iedere mooie en hippe dame waarvan het haar geweldig zit, natural of niet. Maar als ik namen moet noemen: bijvoorbeeld Esperanza Spalding, Solange Knowles omdat ze hun haar altijd heel stijlvol en hip dragen, ook is hun kledingstijl top. Ik vind het leuk om naar te kijken. Daarnaast is Chantal Snip, oprichtster van Sheabutter.punt.nl geen haarstijl icoon geweest, maar wel een haar goeroe. Ik heb haar blog met plezier gelezen en er veel kennis vergaard door middel van tips en adviezen. Het is jammer dat ze ermee is gestopt.

Aan wie geef jij de haarkam door?

Oei, hier moet ik nog even over na denken. Ik weet niet 1-2-3 een persoon te noemen. Chantal Snip?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies