Black Hair

Foto Tutorial | De Frohawk

Een van mijn signature hairstyles is de frohawk. Het is een soort hanenkam, bestaande uit een afro.  De frohawk is ook ideaal voor na het wassen óf detanglen van je haar. Dit kapsel is perfect voor naturalista’s met wat korter haar.

The_frohawk

 

Wat heb je nodig?

1. 3 elastiekjes. Mijn voorkeur gaat uit naar de siliconen elastieken van Zenner. Dit omdat ze metaal vrij zijn en geen pijn doen aan mijn haar.
2. Een borstel en een kam.
3. Een plantenspuiter met water.
4. Aunt Jackies Curling Gel.

Hoe ga je te werk?

Allereerst begin je met het maken van een scheiding aan de voorzijde. Vervolgens ontklit je het haar en borstel je deze omhoog en bind je het met een elastiek vast.
Daarna maak je halverwege je hoofd nog een scheiding. Dit zal het midden van je frohawk zijn. Ook bij dit stukje ontklit je het haar en bind je er een elastiek omheen. Om mijn haar zo plat mogelijk te krijgen, gebruik ik de don’t shrink gel van Aunt Jackies. Omdat ik mijn haar nat maakt, zodat ik het gemakkelijker kan detanglen, komt het weleens voor dat het gaat krimpen. Met de gel heb ik er absoluut geen last van. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen om een ander product naar keuze te gebruiken.

Als laatste heb je nog een gedeelte van je haar los hangen. Ook hierbij hetzelfde verhaal :). Je kan er ook voor kiezen om twee staartjes te maken in plaats van drie. Om mijn puntjes te laten krullen spray ik hier en daar nog wat water.

In een paar stappen creëer je een simpele, maar toch prachtig kapsel.