Black Hair

Oui, oui, french braids

Bij french braids denk ik meteen aan een Griekse godin…. de french braids zijn fabuleus, chique en staan prachtig bij alle soorten gelegenheden. Ze zitten lekker los, wat betekent: geen trekkende haarlijn of hoofdpijn. Heb je last van een bad hair day? Geen probleem. Deze look creëer je binnen enkele minuten and you’re good to go. Er zijn verschillende stylen, dus voor ieder wat wils!
Bekijk hieronder mijn 5 favo’s:

1. DE SCHUINE HALO BRAID

french braids

Heb je geen zin om je haar uit te kammen? Begin de vlecht schuin boven het oog (rechts of links) aan de buitenzijde van je gezicht naar achteren toe. Vervolgens vlecht je de rest van het haar, naar de andere zijde van je hoofd toe. Daarna maak je de uiteinden vast met een bobbypin.

2. DE HEADBAND BRAID

french braid hair style

Begin met een schuine scheiding (deze vlecht is geschikt voor relaxed, stijl of een weave), en maak een cornrow vanaf de scheiding naar onderen toe. Dit doe je ook aan de andere zijde van je hoofd. Vervolgens breng je de ene vlecht naar de andere en maak je er één vlecht van.

3. DE WARRIGE FISH/PIGTAILS

french braids

Als je geen cornrows kan maken, kun je ook kiezen voor de pigtails of fishtails. Voor de pigtails, neem je drie plukjes haar en vlecht je deze samen en trek je het haar uit elkaar. Voor de fishtails dien je een vissengraat te maken. Hoe je dat kan doen zie je hier.

4. DE SCHUINE VLECHT

French braids

Borstel je haar aan de linker of rechter zijde van je hoofd en begin te vlechten van boven naar beneden.

5.BRAIDED CROWN BUN

Premiere Of Screen Gems' "Think Like A Man" - Arrivals

Wil je wat afwisseling tijdens het dragen van een high bun? Probeer dan de crown bun. Om de vlecht te beginnen dien je  – van rechts naar links – een scheiding te maken. Vervolgens begin je vanaf de hoofdhuid te vlechten. Het einde van je vlecht maak je aan je knot vast met een bobby pin.