Black Hair

De eerste wasbeurt na je relaxer

relax_afer-tips

Heb je mooi je haar gerelaxed bij de kapper? Dan kun je er wel 1,5 tot 2 weken mee door. Maar dan komt toch het moment dat je je haar moet gaan wassen. Grote vraag is: “valt mijn haar na het wassen nog steeds zo mooi?”  Met de volgende tips gaat dat zeker lukken en ziet je haar er na de eerste wasbeurt juist nog mooier uit!

Proteine
Je weet vast wel dat het relaxen van je haar al het vocht uit je haar zuigt en je haar zwak, droog en breekbaar achterlaat. Om je haar weer sterk te maken moet je het proteïne verlies weer herstellen. Dit is echt een ‘must’. Gebruik als eerste een milde shampoo om je haar mee te wassen. Dit betekent dat je vooral shampoos met SLS en ALS moet vermijden. Na het wassen is het tijd om wat proteïne aan je haar toe te voegen. Er zijn verschillende proteine conditioners te koop, maar je kunt ook heel simpel een ei gebruiken. Laat de proteïne voor zo’n twintig minuten zitten voordat je het uit wast.

Moisture
Na een proteïne behandeling volgt altijd een behandeling met een moisturizing conditioner. Veel merken bieden deep conditioners aan die je voor een aantal minuten moet laten intrekken (al dan niet met het gebruik van hitte). Hierdoor komt er weer een balans tussen de proteïne en moisture in je haar, waardoor je haar sterk en goed gevoed is. Na het wassen kun je een leave in conditioner/moisturizer (op water basis) gebruiken en je haar sealen met een olie of boter.

Je moet zelf ondervinden wanneer een volgende proteïne behandeling weer nodig is. Een deep conditioner is wekelijks aan te raden, maar een proteïne behandeling is eens per maand meestal voldoende. Door teveel proteïne voelt je haar heel hard aan en kan het gaan breken. Teveel vocht (moisture) in je haar, maakt je haar juist zwak en uiteindelijk breekt het. Zorg dus voor de juiste balans.

Volg je tijdens je eerste wasbeurt globaal deze stappen? dan zul je merken dat je haar er juist nog beter uit ziet dan na je relaxer. Het zit veel voller, heeft meer beweging en voldoende glans!

Succes!

Welke producten gebruik jij tijdens je eerste wasbeurt na je relaxer?


 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm