Black Hair

De clarifying shampoo

Het haar van een natural of van iemand die het haar relaxed, heeft vaak net iets meer moisture nodig. Elke week een te agressieve shampoo gebruiken om je haar mee te wassen, droogt het haar uit en kan ervoor zorgen dat je haar gaat breken. Elke week alleen een sulfaat-vrije shampoo gebruiken, kan in sommige gevallen ook nadelig uitpakken. Alle moisturizers, boters, oliën en gel die je in je haar stopt, zorgen voor een grote opbouw aan producten. Deze producten moeten op een gegeven moment uit je haar worden gewassen, omdat anders het effect van je haarverzorgingsproducten verdwijnt. Met een moisturizing shampoo gaat dit niet lukken. Daarom heb je een clarifying shampoo nodig. Dit is een shampoo die olien, moisturizers en alle andere haarverzorgingsproducten uit je haar haalt. Je hoeft het niet vaak te gebruiken. Waarschijnlijk om de 4 tot 6 weken of wanneer je dit herkent:

  • Je haar voelt slap en heeft weinig beweging
  • Je (moisturzing)shampoo schuimt niet meer of werkt niet zo goed meer als normaal
  • Je haar begint te breken, ondanks je goede proteine en moisture balans

Eigenschappen van de clarifying shampoo

Elke shampoo die o.a. de volgende ingrediënten bevat is een clarifying shampoo: Acetic Acid(azijnzuur), EDTA(afkorting van ethyleendiaminetetraazijnzuur), sodium citrate en sodium laureth sulfate. Zelfs als er op de verpakking staat dat het een moisturizing shampoo is en het bevat een van deze ingrediënten, dan is het een clarifying shampoo. Doordat een clarifying shampoo de opbouw van je haarproducten op je haar verwijdert, maakt het je haar droog en stug. Gebruik daarom altijd een goede (deep) conditioner, om je moisture weer op peil te brengen.

Heb je nog geen clarifying shampoo? Hier een aantal suggesties:

Mizani PurpHying Shampoo

Jane Carter Moisture Nourishing Shampoo

Nexxus Aloe Rid

LET OP: Heb je je haar gekleurd? Vermijd dan de agressieve ingredienten in clarifying shampoos. Deze drogen je haar extra uit. Als je je haar hebt gekleurd moet je het juist zoveel mogelijk voeden met moisture.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm